Autoritățile din China au intensificat măsurile de protecție sanitară după ce un oraș din regiunea autonomă a Mongolieia confirmat un caz de ciumă bubonică. Ciuma bubonică poate fi mortală, dar poate fi tratată cu antibiotice disponibile în mod obișnuit. Noul caz a fost semnalat pentru prima dată ca suspect de ciumă bubonică sâmbătă la un spital din Urad Middle Banner. Încă nu este clar cum s-a putut infecta pacientul.
Conform rapoartelor de stat, un păstor din Bayannur se află în carantină și într-o stare stabilă. Oficialii au emis un avertisment de nivel 3, cel de-al doilea cel mai scăzut dintr-un sistem cu patru niveluri, scrie bbc.com.
Alerta de nivel 3 interzice vânarea și consumul de animale care ar putea răspândi boala și solicită raportarea tuturor cazurilor suspecte.Cazurile de ciuma bubonică sunt raportate periodic în întreaga lume. Madagascar a înregistrat mai mult de 300 de cazuri în timpul unui focar în 2017.
În luna mai a anului trecut, două persoane din Mongolia au murit din cauza ciumei, pe care au contractat-o după ce au mâncat carnea crudă a unei marmote.
Ciuma bubonică se manifestă prin ganglioni umflați. Poate fi greu de identificat în stadiile sale incipiente, deoarece simptomele, care apar de obicei după trei până la șapte zile, sunt asemănătoare gripei.
Dar este puțin probabil că ciuma bubonică – cunoscută sub numele de Moartea Neagră – să ducă la o epidemie. „Spre deosebire de secolul al XIV-lea, acum avem o înțelegere a modului în care se transmite această boală”, a spus dr. Shanti Kappagoda, medic de boli infecțioase la Stanford Health Care, pe site-ul de știri Heathline. „Știm cum să prevenim. De asemenea, putem trata pacienții care sunt infectați cu antibiotice eficiente”.
Moartea Neagră a provocat aproximativ 50 de milioane de decese în Africa, Asia și Europa în secolul al XIV-lea. Ultimul focar mare din Londra a fost Marea Ciumă din 1665, care a ucis aproximativ o cincime din locuitorii orașului. În secolul al XIX-lea a avut loc un focar de ciumă în China și India, care a ucis mai mult de 12 milioane de persoane.
Anunțul privind cazul de ciumă bubonică are loc în contextul în care China se confruntă deja cu al doilea val al pandemieid e COVID-19.
Potrivit celor mai recente cercetări, otulpină deCOVID-19care a infectat mai mult de 300 de persoane la Beijing de la începutul lunii iunie ar putea avea originea în Asia de Sud sau de Sud-Est.Noi focare deCOVID-19au fost descoperiteînChinala sectoarele pentru carne şi fructe de mare ale pieţii angro de alimente din Beijing.
Focarul asociat cu uriașa piață angro Xinfadi din Beijing la 11 iunie a infectat 329 de persoane până la sfârșitul zilei de miercuri.
Restricțiile de carantină și testarea la scară largă a rezidenților au început curând după identificarea primelor cazuri, iarChinaa solicitat, de asemenea, ca toate stocurile de carne importate să fie testate pentruCOVID-19înainte de a putea părăsi porturile sale.