ALERTĂ MONDIALĂ! Vladimir Putin a trimis Armata în Siberia, în lupta contra uriaşelor incendii forestiere (VIDEO, FOTO)

ALERTĂ MONDIALĂ! Vladimir Putin a trimis Armata în Siberia, în lupta contra uriaşelor incendii forestiere (VIDEO, FOTO)

Incendiilefac prăpăd în Siberia, iar emisiile de CO2 au devenit uriașe, depășind orice estimare a specialiștilor.

Vladimir Putin a ordonat, miercuri, Armatei să intervină în lupta contra uriaşelor incendii forestiere.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Kremlinului, preşedintele rus a luat această decizie după ce a primit un raport al ministrului pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia, Evgheni Zinichev.

Ecologiștii au avertizat că topirea ghețarilor este accelerată, potrivit france24.com.

NUNTA ANULUI ÎN ROMÂNIA! SIMONA HALEP A FOST DATĂ DE GOL! ALESUL ESTE CELEBRUL MILIONAR

ALERTĂ MONDIALĂ! Vladimir Putin a trimis Armata în Siberia, în lupta contra uriaşelor incendii forestiere

Incendiile, declanșate de temperaturile de peste 30 de grade Celsius, au fost răspândite de vânturi puternice, a declarat agenția forestieră din Rusia.

Orașe întregi din nordul Rusiei sunt acoperite de fum și vapori toxici. Peste 3,2 milioane de hectareera acoperite, luni, de incendii, în principal în regiunile vaste din Yakutia, Krasnoyarsk și Irkutsk, în Siberia.

BOMBĂ MONDENĂ! BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ DE DUPĂ GRATII! RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! BIATA, RONA HARTNER! AU DESCHIS TESTAMENTUL! DIN PĂCATE E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI

Fumul a afectat nu numai așezările mici, ci și orașele importante din Siberia de Vest și regiunea Altai, precum și Uralele, cum ar fi Chelyabinsk și Ekaterinburg, și a perturbat călătoriile aeriene.

„Fumul este oribil. Sunt sufocat și amețit”, a declarat pentru televiziunea de stat pensionara Raisa Brovkina, care a fost internată în cel de-al treilea oraș al Rusiei, Novosibirsk.

SCANDAL MONSTRU ÎNTRE ANDREEA MARIN ȘI CORNELIA CATANGA! S-AU CERTAT CA LA UȘA CORTULUI! DE LA CE A PORNIT RĂZBOIUL

Duminică, fumul a ajuns în Kazahstanul vecin.

O „concentrare de poluanți care depășește norma” a fost înregistrată în mai multe orașe, inclusiv în capitala Nur-Sultan, a declarat serviciul meteorologic kazah.

„Dezastru ecologic”

Pe lângă temerile de sănătate pentru populația locală, ecologiștii avertizează că incendiile pot accelera încălzirea globală.

„Incendiile forestiere din partea de est a țării au încetat de mult să fie o problemă locală”, a declarat sucursala rusă a Greenpeace într-un comunicat.

ADIO, MIOARA ROMAN! OANA ROMAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI: NU S-A SIMȚIT PREA BINE…

„S-a transformat într-un dezastru ecologic, cu consecințe pentru întreaga țară”.

Potrivit grupului ecologic, în acest an au fost arse aproape 12 milioane de hectare, ceea ce a provocat emisii semnificative de CO2 și reducerea capacității viitoare a pădurii de a absorbi dioxidul de carbon.

„Apoi, există problema adăugată că funinginea care cade pe gheață sau zăpadă se topește o întunecă, reducând astfel reflectivitatea suprafeței și captând mai multă căldură”, a declarat Organizația Meteorologică Mondială într-un comunicat AFP.

S-A TERMINAT! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL DUREROS! VIOREL LIS ȘI-A DAT OCHII PESTE CAP: ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Temperatura medie din iunie, în regiunea Siberiei, unde incendiile sunt violente, a fost cu aproape 10 grade mai mare decât media pe termen lung din perioada 1981-2010.

OMM a adăugat: „Partea de nord a lumii se încălzește mai repede decât planeta în ansamblu. Căldura usucă pădurile și le face mai susceptibile de a le arde. Un studiu recent a constatat căpădurile boreale ale Pământului ard acum la o rată nevăzută în ultimii cel puțin 10.000 de ani.

LACRIMI AMARE PENTRU MIHAI CONSTANTINESCU! S-A ÎNTÂMPLAT LA ORA 5:00 DIMINEAȚA! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Unii oameni de știință au postat imagini din satelit de la NASA care arată norii de fum care ajung în zonele arctice.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)