Alertă în Lyon. O bombă improvizată a explodat în toaleta unui cinema, iar o a doua a fost găsită într-o sală

Alertă în Lyon. O bombă improvizată a explodat în toaleta unui cinema, iar o a doua a fost găsită într-o sală
Sursa foto: Pixabay

Cinci tineri au fost arestați marți, 02 iulie, după explozia unei bombe improvizată în toaletele cinematografului UGC Confluence din Lyon.

Nu au fost victime

Explozia unei bombe improvizată în toaletele cinematografului UGC Ciné Cité Confluence a creat startul de panică marți la Lyon. Dispozitivul exploziv realizat cu o sticlă de plastic, acid clorhidric și aluminiu nu a provocat nicio vătămare și nicio pagubă materială.

Rapid, la fața locului au fost trimise serviciile SDMIS 69 (Serviciul Departamental și Metropolitan de Pompieri și Salvare), specializate în riscuri chimice, nucleare și biologice, însoțite de polițiști pentru evacuarea cinematografului. Cinci tineri, patru minori și un adult au fost arestați la fața locului, scrie Le Figaro.

O altă sticlă, mai mare, a fost găsită într-un cinematograf în care erau prezenți 17 persoane și unde era difuzat filmul „Bad Boys: Ride or Die”. Camera a fost evacuată ca măsură de precauție.

Ce s-a întâmplat cu persoanele arestate

Cei cinci suspecți au fost luați în arest. În cele din urmă, doi dintre ei au fost păstrați și sunt încă interogați pentru a înțelege motivele venirii lor cu aceste două dispozitive explozive.

Potrivit primelor informații, motivația teroristă a fost exclusă de anchetatori, dar cercetările sunt încă în desfășurare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`