Alegeri parlamentare în Grecia: Partidul premierului Misotakis obține victoria / „Mesajul este ca Noua Democrație să conducă un guvern cu un singur partid”

Alegeri parlamentare în Grecia: Partidul premierului Misotakis obține victoria / „Mesajul este ca Noua Democrație să conducă un guvern cu un singur partid”
Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

În cursul zilei de duminică, grecii au mers la urne pentru a-și alege viitori parlamentari.

Grecii au mers duminică la urne pentru a-și alege viitorii parlamentari. premierului Kyriakos Mitsotakis, dar acesta nu va obține cele 151 de mandate necesare pentru a guverna singur.

Partidul lui Mitsotakis a obținut scor dublu față de rivali

Cu 80% din voturi numărate și un avans de 20% față de principalul partid de opoziție, premierul Kyriakos Mitsotakis a spus că „rezultatele alegerilor sunt esențiale”. „Mesajul este ca Noua Democrație să conducă un guvern cu un singur partid”, a transmis premierul, semn că va merge spre un al doilea tur de scrutin pentru a obține o majoritate absolută în Parlament, scrie Liberattea.

Rezultatele alegerilor parlamentare din Grecia

În prima sa declarație după victoria clară a formațiunii sale, Mitsotakis a spus că Grecia are nevoie de un guvern care să creadă în reforme și acest lucru nu se poate întâmpla cu o administrație fragilă.

Rezultate după numărarea a 85% din voturi:

Noua Democrație – 40,8% (145 mandate)

SYRIZA – 20,06% (71)

PASOK – 11,65% (42)

Partidul Comunist (KKE) – 7,16% (26)

Soluția Greacă – 4.47% (16)

Alții – 15,86%

Urmăriți B1TV.ro și pe
`