Se apropie alegerile locale din 27 septembrie, iar autoritățile bucureștene anunță că centrele de eliberare a actelor de identitate vor fi deschise inclusiv în ziua votului. Astfel, pentru a veni în sprijinul celor care vor să voteze la alegerile locale, Primăria București anunță că centrele de eliberare a actelor de identitate ca urmare a expirării, pierderii, furtului sau deteriorării acestora vor funcționa după un program prelungit.
Sâmbătă, 26 septembrie, între orele 8.00-16.00 și duminică, 27 septembrie, în intervalul 7.00-21.00, cei care nu au încă un act de identitate, din diverse motive, pot merge să-l ridice de la centrele de eliberare a actelor de identitate din fiecare sector, transmite TVR.
Românii urmează să voteze pentru alegerile locale 2020 ce vor avea loc în 27 septembrie 2020. Pentru acest scrutin, cei cu drept de vot nu vor putea vota oriunde s-ar afla în acea zi, ci doar numai în localitatea unde își dau domiciliul sau reședința.
Președintele Autorității Electorale (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a precizat pentruHotnewscă Alegătorii cu drept de vot la data alegerilor locale 2020 care stau într-o localitate, dar nu au documente care să dovedească șederea (viză de flotantcare stabilește noua reședință) nu vor putea vota pentru autoritățile locale din localitatea respectivă.
Totodată, cei cu vize de flotant pot vota în noua localitatea de reședință dacă au fost incluși până la data de 4 septembrie în Registrul Electoral, astfel încât să fie luați în evidență de primăria respectivă.
Mai există o modalitate și anume – pe lista suplimentară, dacă nu au depus o cerere de înscriere în registrul electoral din acea localitate.
Totodată, alegătorii cu viză de flotant care nu au depus cererea la primăria unde se află noua reședință de a fi trecut în Registrul Electoral pe lista permanentă vor putea vota și la adresa de domiciliu din buletin.
Cine sunt cei 18 candidaţi au rămas în cursa pentru Primăria Capitalei:
Traian Băsescu (PMP) – inginer, actual europarlamentar
Gabriela Firea (PSD) – filolog/ jurnalist, actual primar general al Capitalei
Nicuşor Dan (independent) – matematician, actual deputat
Ilan Laufer (Partidul Forţa Identităţii Naţionale) – profesor de educaţie fizică şi sport
Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – medic
Octavian Bădescu (independent) – economist
Radu Octavian Moraru (independent) – controlor trafic aerian
Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE) – inginer, actual senator
Radu Ghidău (Partidul Alianţa Naţional Ţărănistă) – avocat
Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din România) – expert relaţii internaţionale
John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română) – inginer
Cătălin Ioan Berenghi (independent) – ghid montan
Claudiu Richard Târziu (Alianţa pentru Unirea Românilor) – jurnalist
Bogdan Stanoevici (Partidul Social Democrat Independent) – actor
Florin Călinescu (Partidul Verde) – actor
Ileana Daniela Nănău (PRM) – inginer
Valentina Bistriceanu (PER) – economist
Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie) – medic veterinar