ALEGERI ÎN SUA | Donald Trump, reacții după noile date din statele-cheie: „Conduceam detașat, apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin farmec. Foarte straniu”

ALEGERI ÎN SUA | Donald Trump, reacții după noile date din statele-cheie: „Conduceam detașat, apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin farmec. Foarte straniu”
Foto: Hepta - Abaca Press / Kleponis Chris/CNP/ABACA

Donald Trump, președinte american în funcție și candidat republican pentru un nou mandat, a reluat postările critice pe Twitter, după ce în state-cheie precum Wisconsin și Michigan adversarul său, democratul Joe Biden, a trecut pe primul loc. Trump a susținut că sondajele au fost mincinoase și a dat de înțeles că ar exista și fraude.

Donald Trump, noi insinuări despre fraude care ar avea loc la scrutinul prezidențial din SUA

„Aseară conduceam, în cele mai multe dintre locuri chiar detașat, în multe state-cheie, în aproape toate acestea conduse de democrați. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin farmec, pe măsură ce au fost numărate voturi surpriză. FOARTE STRANIU, iar cei cu sondajele au făcut greșeli evidente și istorice”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Într-un alt tweet, republicanul a transmis că i se pare suspectă diferența mare între voturile prin corespondență primite de el și cele alocate lui Biden: „Cum se face că, de fiecare dată când numără voturile prin poștă, sunt atât de devastatoare în procentul și puterea lor de distrugere?”.

Donald Trump acuză fraude la alegerile prezindențiale din SUA

De altfel, încă din timpul campaniei electorale, Donald Trump a declarat că vor exista tentative de fraudare a votului, dar el nu va permite ca rezultatul să fie viciat.

Acum câteva ore, Donald Trump a susținut un discurs în care a acuzat „o fraudă majoră” în numărarea voturilor. În același timp, el a declarat că „ne pregătim să câştigăm aceste alegeri. Sincer, am câştigat aceste alegeri”.

„În ceea ce mă priveşte”, „am câştigat deja”, a insistat republicanul, deși nici acum nu au fost numărate toate voturile.

Sondajele din ultima perioadă l-au dat câștigător detașat pe democratul Joe Biden, așa că ziua scrutinului a venit cu o adevărată surpriză pentru unii: lupta n-a fost tranșată nici acum, ba chiar e foarte strânsă. Unii analiști au explicat că sondajele au eșuat, din nou, din simplul fapt că mulți susținători ai lui Trump nu au vrut să spună că votează cu acesta. EI au mai precizat că ar putea dura chiar zile întregi până când vor fi numărate toate voturile și vom ști cu certitudine cine va fi locatarul de la Casa Albă în următorii patru ani.

Potrivit Fox News, în prezent, Joe Biden are 238 de electori, iar Donald Trump 213. Pentru ca un candidat să câștige alegerile, el trebuie să-și asigure un minim 270 de electori din 528.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`