Alegeri în Republica Moldova. Rezultate preliminare: Igor Dodon – 48,41%, Maia Sandu – 38,26%. Cei doi se vor confrunta pe 13 noiembrie în al doilea tur de scrutin (VIDEO)

Alegeri în Republica Moldova. Rezultate preliminare: Igor Dodon -  48,41%, Maia Sandu - 38,26%. Cei doi se vor confrunta pe 13 noiembrie în al doilea tur de scrutin (VIDEO)
Foto: Radio Chișinău

UPDATE: La alegerile prezidențiale din Moldova, din data de 30 octombrie, nu s-a decis încă un câștigător, astfel că va avea loc un al doilea scrutin pe 13 noiembrie, unde când se vor confrunta Igor Dodon, candidatul socialist, și candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, conform Agerpres.

UPDATE: Dodon a obținut 48,41% din voturile exprimate, iar adversara sa principala, Maia Sandu, a câștiga 38,26%, conform unor noi date preliminare obținute după numărarea a 98,94% din voturi.

UPDATE: Candidatul prorus Igor Dodon a scăzut sub 49%, după numărarea a 97,02% din voturi.Maia Sandu a ajuns la 37,7%.

UPDATE:După numărarea a aproximativ 92,55% din voturi, Igor Dodonînregistrează 49,66%, iar Maia Sandu a crescut la 37%. Dacă procentele se mentin si Dodon nu acumulează 50%, va avea loc un tur 2 pe 13 noiembrie.

UPDATE: După numărarea a aproximativ 87% din voturi,Igor Dodon a scăzut la 49,9%, în vreme ce principala sa contracandidată, Maia Sandu, a ajuns la36,78%.

Duminică moldovenii au fost chemați la urne pentru a-și alege președintele. După numărarea a 43% din voturile exprimate, candidatul prorus Igor Dodon conduce detașat cu 54%, urmat la mare distanță de candidata proeuropeană Maia Sandu, care a ajuns la 31%, informează B1 TV.

Nouă nume s-au aflat pe listele electorale, dar doar doi dintre politicieni au șanse reale de a câștiga alegerile.

Unul dintre ei este Igor Dodon, care și-a exprimat speranța că va câștiga chiar din primul tur de scrutin. Prorus, acesta a susținut în timpul campaniei că, dacă va fi ales președintele Republicii Moldova, va lua măsuri în vederea unei apropieri de Rusia și că va supune referendumului Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Celălalt candidat cu șanse de a câștiga, Maia Sandu, și-a exprimat în repetate rânduri susținerea pentru un parcurs pro-european al țării sale. Aceasta a fost angajată a Băncii Mondiale și Ministru al Educației.

Dacă unul dintre candidați reușește să obțină jumătate +1 din numărul de voturi, cel de-al doilea tur de scrutin programat pentru 13 noiembrie nu va mai avea loc.

Alegeri în Republica Moldova. Rezultate preliminare: Igor Dodon – 54%, Maia Sandu – 31%

#DIRECT_ONE_s7e99j#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie