Al patrulea vaccin împotriva COVID-19, pe cale de a fi aprobat în UE. Care sunt avantajele vaccinului produs de Johnson & Johnson

Publicat: 15 02. 2021, 13:12
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania Johnson & Johnson uremază să fie aprobat curând în Europa, devenind al patrulea vaccin care primește autorizație în acest sens, transmite Reuters.

Vaccinul împotriva COVID-19 produs deJohnson & Johnson, pe cale să primească aprobare la nivel UE

Anunțul a fost făcut de șeful campaniei de vaccinare din Franța, Alain Fischer, care a precizat că vaccinul va putea fi utilizat în Hexagon cel târziu în luna aprilie.
Fischer a declarat la postul de televiziune BFM că vaccinul ar putea intra în campania de vaccinare din Franța cel târziu până în luna aprilie. Potrivit ultimelor informații, compania va depune în următoarele zile cererea formală pentru obținerea aprobării, iar o decizie EMA ar putea fi luată la mijlocul lunii martie.

Pe 29 ianuarie, compania a anunțat că vaccinul are o rată de 66% în prevenirea infecțiilor, cifră rezultată din testele pe scară largă făcute la nivel global.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna, cel al J&J nu are nevoie de administrarea celei de-a doua doze, nici de transport cu congelatoare. Vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania Johnson & Johnson va deveni al patrulea vaccin aprobat, după Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

În România începe vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca

Luni, în România, începe vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, la segementul de populație cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Dozele de ser anti-COVID vor fi distrbuite în 180 de cabinete de vaccineare din țară. Programările pentru imunizarea cu serul produs de comapnia brtianică au început la data de 10 februarie, când în platforma de vaccinare au fost alocate primele 200.000 de sloturi.

Potrivit datelor oferite de Comitetul Național pentru Coordonarea Activității de Vaccinare anti-COVID, dintre cele 142.000 de persoane programare, 69.671 sunt femei, iar 72.429 sunt bărbaţi.

În cazul vaccinului dezvoltat de AstraZeneca, rapelul se poate realiza la o distanță de opt săptămâni. Totodată, tehnica prin care acest vaccin a fost realizat este diferită față de ARN-ul mesager ce stă la baza vaccinurilor realizate de Pfizer și de Moderna.