Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente: Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între formarea de cheaguri de sânge şi injectarea vaccinului anti-Covid-19 de la Johnson & Johnson

Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente: Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între formarea de cheaguri de sânge şi injectarea vaccinului anti-Covid-19 de la Johnson & Johnson
Foto: hepta.ro/ Zuma Press / Pavlo Gonchar

Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a anunţat vineri că în acest moment nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între formarea cheagurilor de sânge şi injectarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson, adăugândcă analizează cazuri în SUA,scrie AFP, citat de News.ro.

„FDA este la curent cu informaţiile din Statele Unite despre evenimente tromboembolice grave, uneori asociate cu trombocitopenie (niveluri scăzute de trombocite în sânge), care au apărut la câteva persoane care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu Janssen – numele filialei europene a Johnson & Johnson”,a declarat FDA pentru AFP.

„În acest moment, nu am găsit o legătură cauzală cu vaccinarea şi continuăm investigaţia şi evaluarea acestor cazuri”, a adăugat agenţia.

„Vom informa publicul pe măsură ce vom afla mai multe”, a asigurat aceasta.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat vineri că investighează legăturile dintre vaccinul Johnson & Johnson şi cazuri în care au fost detectate cheaguri de sânge.

„Un caz a apărat în timpul unui studiu clinic şi trei în cadrul vaccinării în Statele Unite. Unul dintre ele a fost fatal”, a adăugat EMA.

FDA a declarat că este „la curent cu informaţiile EMA”, care se „bazează” pe informaţii pe care agenţia amerciană le-a furnizat, „primite în timpul folosirii după autorizarea vaccinului contra Covid-19 de la Janssen” în Statele Unite.

România va primi pe 19 aprilie prima tranșă de vaccinJohnson&Johnson

De altfel, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România,a declaratjoi seară, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, că pe 19 aprilie țara noastră va primi prima tranșă de vaccin Johnson&Johnson.

”Reamintesc că din 19 aprilie România va beneficia de prima tranșă de vaccinuri și de la Johnson&Johnson, care va ușura mult procesul de vaccinare prin faptul că se va administra o singură doză. Avem în vedere operaționalizarea unor centre de vaccinare de tip drive-throughmai ales în marile aglomerări urbane unde există și o adresabilitate crescută persoanelor către vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

La fel ca serul AstraZeneca, vaccinulJohnson&Johnson utilizează un adenovirus inofensiv, care nu se poate înmulțiîn organismul uman.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`