Afganistan: Cel puțin 80 de persoane au fost ucise într-o alunecare de teren

Afganistan: Cel puțin 80 de persoane au fost ucise într-o alunecare de teren
Un cutremur din Afganistan a cauzat o alunecare de teren care a îngropat mai multe case de chirpici într-un sat de munte. Echipa de salvare se teme că cel puțin 80 de persoane au fost ucise. Două cutremure cu...

Un cutremur din Afganistan a cauzat o alunecare de teren care a îngropat mai multe case de chirpici într-un sat de munte. Echipa de salvare se teme că cel puțin 80 de persoane au fost ucise.

Două cutremure cu magnitudinile de 5,4 și 5,7 pe scara Richter au avut loc luni în regiunea nordică muntoasă a țării, în urma căreia s-a produs o alunecare de roci și pământ asupra unei așezării izolate.

Conform Reuters, guvernatorul provinciei Baghlan a declarat că 22 de case au fost îngropate, dar au fost recuperate doar corpurile a două femei. Guvernatorul Abdul Majid consideră că restul corpurilor nu vor putea fi recuperate, adâugând și că echipa de salvare a avut la dispoziție un singur buldozer pentru a îndepărta cantitătile uriașe de pămân si roci căzute asupra satului.

Douăzeci de supraviețuitori ai alunecării de teren au fost internați în spital.

Regiunea nordică a Afganistanului este deseori lovită de cutremure. În 2002, un cutremur în aceeași regiune a ucis mai mult de 2.000 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`