Aeroporturile din Germania vor fi paralizate de grevă

Aeroporturile din Germania vor fi paralizate de grevă
Foto simbol: Pixabay

Grevele vor paraliza zborurile joi pe câteva dintre cele mai mari aeroporturi ale Germaniei, inclusiv la Frankfurt, în cadrul celei mai recente acțiuni de protest pe care o organizează sindicatele angajaților din sectorul de transport al principalei economii europene, relatează Reuters.

Grevă pe aeroporturile din Germania

Sindicatul Verdi a lansat un apel la grevă către personalul de securitate din aeroporturile germane, sporind presiunea pe guvern în contextul discuțiilor despre salarii.

„Punctele de control de securitate din afara zonei de tranzit vor fi închise. Prin urmare, nu este posibilă îmbarcarea în zboruri din Frankfurt”, a declarat operatorul aeroportului din cel mai bogat oraș al Germaniei, într-un comunicat de presă.

Pasagerii care intenționau să pornească joi în călătorii cu avionul de la Frankfurt au fost rugați să nu se mai prezinte la aeroport, spun reprezentanții Fraport, care au menționat că inițial fuseseră programate 1.050 de plecări și sosiri.

Măsuri similare la Berlin și la Frankfurt

Aeroportul Brandenburg din Berlin a anulat la rândul său plecările programate pentru ziua de joi, dar purtătorul de cuvânt al aeroportului susține că lucrurile vor reveni la normal de vineri.

Vor fi luate măsuri similare și pe aeroportul din Hamburg.

„Toate cele 126 de plecări de joi vor fi anulate sau se vor desfășura fără pasageri”, spun reprezentanții aeroportului, menționând că ar putea exista anulări sau întârzieri și în cazul sosirilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`