Adrian Zuckerman, confirmat în Senatul american pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti

Adrian Zuckerman, confirmat în Senatul american pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti

Avocatul Adrian Zuckerman a fost confirmat în Senatul american pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti. Votul pentru numirea sa a fost 65 – 30, toate voturile împotrivă aparţinând democraţilor

În timpul audierilor în Comitetul de relaţii externe al Senatului, Zuckerman a declarat că România trebuie să continue lupta anticorupţie. El a mai subliniat că aceasta și independenţa justiţiei sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung, informează news.ro.

„România trebuie să continue să lupte împotriva coirupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică. (…) Dacă voifi confimat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din România. Lupta anticorupşie şi independţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”, a afirmat Zuckerman la audieri.

Vizibil emoţionat, el a povestit despre momentul plecării sale din România, a spus că scrie şi vorbeşte fluent româneşte, iar despre momentul 22 decembrie 1989 a afirmat că este o zi pe care şi-a dorit-o, dar pe care nu credea să o trăiască.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`