Administrația Trump ar putea interzice aplicația chineză TikTok pentru utilizatorii din SUA
Mike Pompeo, Secretarul de Stat al SUA, a anunțat că administrația Trump ia în calcul să restricționeze accesul utilizatorilor americani la aplicația chineză de social media TikTok, pe fondul temerilor că ar putea fi folosită de către guvernul de la Beijing ca un mijloc de a monitoriza oameni și de a face propagandă, transmite Fox News.
Administrația Trump ar putea interzice aplicația chineză TikTok pentru utilizatorii din SUA
Șeful diplomației americane a explicat că atât el, cât și președintele Donald Trump iau situația în serios, după ce gazda emisiunii în care a fost prezent, Laura Ingraham, i-a spus că India deja a interzis aplicația, iar Australia este pe punctul de a face același lucru.
„Luăm acest lucru foarte în serios și cu siguranță suntem în analiză. Lucrăm la această chestiune de multă vreme, fie că ne referim la problema de a avea tehnologia Huawei în infrastructura critică – am făcut înconjurul lumii și facem progrese reale în a o îndepărta – am declarat ZTE un pericol pentru securitatea americană națională”, spune Pompeo.
„Cu tot respectul pentru aplicațiile chineze de pe telefoanele oamenilor, pot să vă asigur că Statele Unite vor repara asta”, a mai subliniat Secretarul de Stat al SUA, adăugând că nu vrea să intre în detalii și să „fure startul” anunțului prezidențial.
„Dar este o problemă pe care o analizăm”, a afirmat demnitarul american, avertizând populația că ar trebui să fie prudentă atunci când folosește TikTok, dacă nu cumva vor ca informațiile lor private să ajungă „în mâinile Partidului Comunist Chinez”.
SUA, critici dure pentru China, pe fondul crizei COVID-19
Administrația Trump a intrat în mai multe clinciuri cu regimul de la Beijing pe perioada pandemiei de coronavirus și susține că există „dovezi clare” că noul coronavirus nu a apărut din piața de la Wuhan, ci mai degrabă din laboratorul de virologie din oraș.
„Există dovezi clare că de acolo a plecat”, a declarat Mike Pompeo. „Cred că întreaga lume poate vedea acum, amintiți-vă,Chinaare o istorie în a infecta lumea și a conduce laboratoare care nu corespund standardelor”, mai susține el.
Teoria este susținută și deRichard Dearlove, fost șef al serviciului britanic de spionaj, MI6. Totuși, el nu crede că virusul a fost eliberat intenționat în rândurile populației.
„Cred că totul a început ca un accident. Acest lucru ridică semne de întrebare dacă China își va asuma responsabilitatea sau va plăti daune. Cred că acest lucru va determina toate țările să își regândească relația cu China și cu modul în care se raportează la China”, este de părereDearlove.
Surprinzător sau nu, o lucrare științifică publicată recent vine să agite apele cu privire la originile noului coronavirus. Un studiu realizat de The Sunday Times arată că un virus aproape identic cu SARS-CoV-2 a fost depistat în China în urmă cu șapte ani și a fost stocat în laborator pentru experimente.