Administraţia talibană din Afganistan: Toate saloanele de înfrumusețare din țară vor fi închise în decurs de o lună

Administraţia talibană din Afganistan: Toate saloanele de înfrumusețare din țară vor fi închise în decurs de o lună
Sursa foto: Shutterstock

Administraţia talibană din Afganistan a ordonat închiderea tuturor saloanelor de înfrumuseţare din țară în decurs de o lună, a anunţat Ministerul pentru Prevenirea Viciilor şi pentru Propagarea Virtuţilor.

Ordinul este cel mai recent dintr-o serie de măsuri care vizează reducerea accesului la locurile publice pentru femeile afgane, relatează Digi24.ro.

Toate saloanele de înfrumusețare din Afganistan se vor închide pentru reducerea accesului la locurile publice ale femeile afgane

„Termenul limită pentru închiderea saloanelor de înfrumuseţare pentru femei este de o lună”, a declarat marţi Mohammad Sadiq Akif, purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Prevenirea Viciilor şi pentru Propagarea Virtuţilor, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Guverne străine şi oficiali ai ONU au condamnat restricţiile tot mai mari care vizează femeile de la întoarcerea la putere a talibanilor în 2021, ca urmare a retragerii forţelor coaliţiei internaţionale din Afganistan.

Anul trecut, autorităţile talibane au închis majoritatea liceelor de fete, le-au interzis femeilor afgane să studieze la universitate şi să lucreze pentru ONU şi agenţiile acesteia. De asemenea, a fost interzis accesul femeilor în numeroase locuri publice, inclusiv în centre spa, săli de sport şi parcuri.

Guvernele occidentale şi organizaţiile internaţionale au avertizat că restricţiile care vizează femeile în Afganistan împiedică orice posibil progres către recunoaşterea internaţională a guvernului taliban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:32 - Accident groaznic în județul Teleorman. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite / Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul SMURD
22:11 - Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
21:39 - Nicolae Ciucă: Am ajuns la Galați, în zonele lovite de calamitate și voi rămâne aici peste noapte. Solidaritatea și compansiunea fac o comunitate puternică (VIDEO)
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi
20:14 - Cutremur sâmbătă în România
19:57 - Patriarhul Daniel lansează un „apel la solidaritate cu persoanele grav afectate de inundații”: „Clericii și credincioșii sunt încurajați să contribuie activ la ajutorarea acestora”
19:33 - Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, împreună în zonele afectate de inundațiile din estul țării. Liderii PSD și PNL ar urma să rămână acolo peste noapte
19:14 - Rusia amenință că va transforma Kievul într-un „uriaș punct topit”. Dmitri Medvedev îi critică pe „pompoșii imbecili anglo-saxoni”