Administrația SUA își propune limitarea exporturilor de softuri avansate de inteligență artificială

Administrația SUA își propune limitarea exporturilor de softuri avansate de inteligență artificială
Sursa foto: Freepik

Administrația Joe Biden a luat în calcul posibilitatea restricționării exporturilor de sisteme avansate de  inteligență artificială. Motivul este pentru a elimina capacitățile anumitor țări în acest domeniu, afirmă surse citate de Bloomberg.

Exporturile SUA ar fi limitate

Potrivit unor oficiali din cadrul Administrației de la Washington, exporturile americane de softuri cu inteligență artificială vor fi limitate, din motive de securitate națională. SUA ar reduce vânzările de soft-uri cu inteligență artificială către statele din Golful Persic. În aceste țări au început construirea unor baze de date puternice, deoarece dispun de fonduri de investiții, conform gandul.ro. 

Un ofical american citat sub protecția anonimatului a explciat că aceste demersuri sunt în etapa preliminară și vor putea exista modificări. Totuși, în acest moment nu este clar care sunt țările vizate de limitarea exporturilor americane.

Oficialul SUA pentru Securitate Industrială nu a făcut niciun comentariu

Oficiul SUA pentru Securitate Industrială a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă, iar principalii producători de softuri de inteligență artificială, companiile Nvidia, Advanced Micro Devices și Intel, nu au emis comunicate pe acest subiect.

Un purtător de cuvânt al Consiliului prezidențial pentru Siguranță Națională a refuzat să ofere detalii despre discuții, dar a făcut referire la un comunicat recent. „Statele Unite și Emiratele Arabe Unite recunosc potențialul enorm al sistemelor de inteligență artificială, dar și provocările și riscurile noilor tehnologii, precum și importanța vitală a stabilirii unor garanții”, arăta comunicatul Consiliului pentru Siguranță Națională de la Casa Albă.

„Vom avea o conversație cu diverse țări asupra modului în care intenționează să utilizeze aceste capabilități. Mai ales țările care au un aparat solid de monitorizare trebuie să explice cum vor folosi aceste capabilități”, a afirmat, în iunie, Tarun Chhabra, un oficial din cadrul Consiliului american pentru Securitate Națională.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`