Președintele american în exercițiu, Barack Obama, l-a primit la Casa Albă pe președintele ales, Donald Trump. Jurnaliștii au fost nerăbdători să vadă cum se desfășoară reuniunea, cu atât mai mult cu cât Obama a susținut-o în campanie pe Hillary Clinton, contracandidata lui Trump.
Patti Wood, expertă în limbaj corporal și comunicare non-verbală, a analizat pentru Daily Mail comportamentul celor doi, l-a tradus și a explicat cum s-au simțit, de fapt, cei doi, dincolo de normele de politețe și de protocol pe care au trebuit să le respecte.
În opinia acesteia, Obama a fost ”extrem de obosit, resemnat și pesimist”, în timp ce Trump a fost ”ezitant, serios și încordat”.
Prima întâlnire Obama – Trump, menită să obișnuiască națiunea americană cu rezultatul-șoc al alegerilor
#DIRECT_ONE_b7tt6o#
Întâlnirea dintre ei a durat mai bine de 90 de minute și afișarea lor la aceeași masă a fost menită să mai obișnuiască națiunea cu această alegere-șoc, în contextul în care mii de americani din mai multe state au ieșit în stradă, scandând că nu-l vor pe Trump președinte.
”Dacă te uiți la poziția în care cei doi stau la masă, la partea inferioară a picioarelor, observi că ambii sunt în poziția de bărbat alfa, de bărbat dominant, transmițând mesajul
Pe de altă parte, a mai spus aceasta, Obama își ține picioarele mult mai depărtate, fapt care denotă putere și prin care acesta transmite mesajul: ”Tot eu sunt primul!”.
Totuși, ceea ce i-a atras atenția lui Wood a fost poziția în care Trump își ținea mâinile:
Ea a precizat că acest mod de ținere a mâinilor nu este unul tipic pentru președintele ales: ”eu înțeleg din asta că Trump a învățat ceva ce nu știa deloc până atunci”.
”Când începe să vorbească, Trump își împreunează mâinile. Asta indică faptul că are nevoie să-și ofere sieși un confort, să se liniștească”.
Wood a mai remarcat că Obama își ținea palmele pe picioare, iar ”acest lucru nu este tipic pentru Obama, ceea ce-mi spune că era ostenit”.
”La un moment dat, Trump spune că a fost încurajat de Obama, dar, când a afirmat asta, el și-a închis ochii. Asta îmi spune că, de fapt, Trump nu se simte pe deplin încurajat”, și-a continuat Wood analiza.
Obama chiar crede că el și Trump trebuie să colaboreze pentru a depăși provocările, iar Trump chiar a fost serios și sincer în cuvântarea sa, a mai spus experta.
Ea mai susținut că ”Obama a fost foarte obosit, resemnat și nu optimist, dar foarte prezindențial”, în timp ce ”Trump a fost foarte serios și a dat semne că a auzit informații care l-au făcut să fie temător”.