Acuzat de 700 de paciente de agresiune sexuală, un ginecolog a murit înainte de începerea procesului său: „Mi-a fost teamă că nu ni se va face dreptate niciodată”

Acuzat de 700 de paciente de agresiune sexuală, un ginecolog a murit înainte de începerea procesului său: „Mi-a fost teamă că nu ni se va face dreptate niciodată”
Sursa foto: Freepik.com

Acuzat de 700 de paciente de agresiune sexuală, un medic ginecolog a murit înainte de începerea procesului su în SUA. George Tyndall avea pe numele său 29 de acuzații de agresiune și violență sexuală.

Încă de acum 2 ani, universitatea din care medicul făcea parte a compensat peste 700 de victime cu 1,1 miliarde de dolari.

Doctorul nu va mai fi niciodată judecat pentru acuzațiile aduse, pentru că a fost găsit decedat în locuința sa din California, potrivit avocatului său Leonard Levine.

Bărbatul urma să fie judecat pentru 29 de acuzații de comportament abuziv sexual

Medicul a fost acuzat de un comportament abuziv sexuale pentru faptele comise între 2009 și 2016 la centrul de sănătate studențesc al Universității din California de Sud.

Conform primelor cercetări, bărbatul a murit din cauze naturale și nu va fi efectuată nicio autopsie.

Doctorul a pledat nevinovat în 2019, fiind eliberat pe cauțiune în așteptarea judecății sale. El a fost medic ginecolog la universitate timp de 30 de ani, înainte de a fi concediat în 2017.

Lucy Chi, o fostă pacientă a medicului, susține că este dezamăgită de cele întâmplate. „Sunt atât de dezamăgită. Mi-a fost teamă timp de cinci ani, de când a apărut cazul, că nu vom obține niciodată dreptate”, a spus ea, potrivit Observator.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`