Actrița franceză Isabelle Adjani, judecată în absența sa pentru fraudă fiscală / Amenda uriașă pe care o poate primi

Actrița franceză Isabelle Adjani, judecată în absența sa pentru fraudă fiscală / Amenda uriașă pe care o poate primi
sursa foto: Captura video

Procuratura Financiară Naţională (PNF) a cerut, joi, la Paris, optsprezece luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 250.000 de euro împotriva actriţei premiată cu cinci trofee Cezar, Isabelle Adjani. Aceasta va fi judecată în lipsa acesteia pentru fraudă fiscală agravată, potrivit lepoint.fr.

Artista în vârstă de 68 de ani, care își menține nevinovăția, este suspectată că ar fi ascuns o donație în 2013 și că s-a domiciliat fictiv în Portugalia în 2016 și 2017, precum și că ar fi transferat o sumă în 2014 prin Statele Unite. La începutul după-amiezii, apărarea ei a cerut amânarea procesului, argumentând că „a vrut să explice” în instanță, dar că nu a reușit să ia avionul din Statele Unite.

Instanța a respins această cerere, constatând „că nu a fost suficient stabilit că Isabelle Adjani intenționează cu adevărat să fie prezentă”. Procesul s-a reluat apoi în jurul orei 17 și a avut loc fără ea. „Numele Isabellei Adjani contează în cele din urmă puțin. Celebritatea sa nu a fost nici un motiv suplimentar, nici un obstacol în calea urmăririi penale”, a declarat procurorul financiar în momentul în care își începea rechizitoriul. „Înainte de a fi o persoană publică, ea este un cetățean supus îndatoririlor”, a continuat el. Ani de zile, cu ajutorul profesioniștilor, ea a căutat să-și reducă cât mai mult povara fiscală.”

Pentru acuzare, ea avea domiciliul principal, activitatea profesională și centrele de activitate în Franța și nu în Portugalia în 2016 și 2017 și ar fi trebuit să plătească 236.000 de euro impozit pe venit în Franța.

La fel, potrivit PNF, transferul în 2013 a 2 milioane de euro de la omul de afaceri senegalez și membru al Comitetului Olimpic Internațional Mamadou Diagna NDiaye nu a fost un împrumut, ci o „donație deghizată”. Contractul de împrumut semnat între ei, care nu includea nici dobândă, nici garanție, a fost „fictiv” pentru acuzare, care estimează că acest lucru i-a permis actriței să eludeze 1,2 milioane de euro taxe de transfer. În cele din urmă, PNF a cerut să fie găsită vinovată de spălare de bani pentru că a transferat 119.000 de euro de la o firmă din Hong Kong într-un cont bancar american „nedeclarat”, sumă transferată apoi mamei unei rude din Portugalia pentru cumpărarea de imobile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)