Actorul George Clooney a fost interzis în Rusia. Care a fost motivul

Actorul George Clooney a fost interzis în Rusia. Care a fost motivul

Parchetul General de la Moscova a anunțat că fundația actorului George Clooney și a soției sale, Amal Clooney, a fost declarată indezirabilă și prin urmare a fost interzisă pe teritoriul Rusiei.

Fundația lui George Clooney a fost interzisă

Actorul George Clooney și soția sa, avocata Amal Clooney, au înființat „Clooney Foundation for Justice” (Fundația Clooney pentru Justiție), prin care luptă pentru dreptate și egalitate. Parchetul General de la Moscova a transmis că fundația „desfăşoară o activitate amplă menită să discrediteze Rusia, sprijină activ falşii patrioţi şi membrii grupărilor extremiste şi teroriste interzise”, potrivit Știrile ProTv.

„Sub acoperirea unor idei umanitare, aceşti ‘luptători pentru justiţie’ (…) promovează iniţiative de urmărire penală împotriva celor mai înalte autorităţi ruse”, se acuză în comunicat. „Activităţile ONG-ului Clooney Foundation for Justice sunt declarate indezirabile pe teritoriul ţării noastre”, se mai precizează în document.

Regimul lui Putin continuă să oprească vocile disidente din Rusia

Regimul președintelui Vladimir Putin a continuat de la lansarea operațiunii militare în Ucraina, din februarie 2022, să întărească reprimarea vocilor disidente.

La începutul lunii august, Procuratura Generală a Rusiei a declarat indezirabilă Fundaţia germană Konrad Adenauer, care avea ca scop promovarea democraţiei, iar în luna iulie a fost interzisă publicaţia de ştiri rusă The Moscow Times.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`