Acționarii Tesla au votat pachetul salarial al lui Elon Musk. Ce sumă va încasa acesta

Acționarii Tesla au votat pachetul salarial al lui Elon Musk. Ce sumă va încasa acesta
Foto: Hepta - DPA Images / Patrick Pleul

Acţionarii au votat pentru aprobarea unui pachet salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk şi pentru mutarea casei legale a producătorului de vehicule electrice în Texas, a declarat CEO-ul pe reţelele de socializare miercuri, adăugând că trecerea a fost cu marje mari.

Ce a transmis Elon Musk

„Mulțumesc pentru sprijin!!”, a spus Musk în postarea sa pe X, scrie Reuters.

Aprobarea copleșitoare a acționarilor a celor mai mari condiții de remunerare din istoria corporației americane ar putea atenua preocupările investitorilor cu privire la viitorul lui Musk la companie, oferind în același timp muniție producătorului de mașini electrice în lupta sa pentru a anula o decizie judecătorească de anulare a pachetului de salarii.

Acțiunile Tesla au crescut cu 6,6% la tranzacționarea înainte de piață joi, după ce au crescut cu 3,9% cu o zi înainte de întrunirea acționarilor.

Musk s-ar confrunta în continuare cu o luptă juridică îndelungată pentru a-l convinge pe judecătorul din Delaware, care a spus că consiliul Tesla îi este „îndatorat”, în timp ce poate lansa noi procese pentru ultimul vot.

„Chiar dacă acționarii aprobă vechiul pachet, nu este clar că instanța din Delaware va permite ca votul să fie eficient”, a spus Adam Badawi, profesor de drept la UC Berkeley.

Rezultatul va fi anunțat la o întâlnire la sediul Tesla din Texas, la 16:30 (2130 GMT), joi.

Elon Musk amenință că va interzice telefoanele Apple în companiile sale

Amintim că, miliardarul Elon Musk a declarat luni, 10 iunie, că va interzice Apple în companiile sale dacă producătorul iPhone integrează OpenAI la nivelul sistemului de operare.

„Aceasta este o încălcare inacceptabilă a securității”, a declarat Musk, într-o postare pe rețeaua de socializare X (fosta Twitter).

„Vizitatorii vor trebui să își verifice dispozitivele Apple la ușă, unde vor fi depozitate într-o cușcă Faraday”, a declarat Elon Musk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`