DECIZIA MOMENTULUI privind Brexitul: Când va fi publicat acordul dintre Londra şi UE

DECIZIA MOMENTULUI privind Brexitul: Când va fi publicat acordul dintre Londra şi UE

Presa a aflat când va fi făcut public mult aşteptatul acord dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind Brexitul.
Potrivit unui proiect de calendar care este discutat în prezent la Londra, acordul legat de retragerea Regatului Unit din blocul comunitar urmează să fie publicat marţi, după ce cu o zi înainte cabinetul condus de Theresa May va analiza înţelegerea.

Cel puţin aşa susţine editorul politic adjunct al publicaţiei The Times, Sam Coates.
”Conform unui calendar discutat la Whitehall (sediul guvernului britanic, n.r.) astăzi (joi, n.r.): şedinţă de cabinet probabil luni”, a spus Coates, potrivit Agerpres.

Jurnalistul precizează că ministrul britanic pentru Brexit, Dominic Raab, se va întâlni marţi cu negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, în aceeaşi zi cu publicarea Acordului de Retragere complet şi cu conturarea declaraţiei politice.

Miercuri, premierul britanic Theresa May va face o declaraţie în parlamentul de la Londra, iar un summit UE ar putea avea loc în perioada 23-25 noiembrie.
Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va părăsi blocul comunitar european la finalul lunii martie 2019.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema-dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut
18:52 - Cum s-au pregătit autoritățile din Galați pentru inundații. Costel Fotea: Scenariul e foarte negru și periculos. Nu s-a reușit refacerea barajelor într-un timp atât de scurt de la ultimele viituri. Evacuăm locuitorii, dar unii refuză să plece (VIDEO)
18:15 - Ciolacu, vizită în Complexul Studențesc Regie. A discutat cu studenții din cămine: „Sunt mici camerele astea vechi” / „E rău cu toaleta pe hol, mai ales pentru voi, fetele” (VIDEO)
17:54 - Noi măsuri în contextul vremii extreme: Locuitorii a 23 de localităţi din Galaţi, evacuaţi preventiv. Ce decizii s-au mai luat în ședința MAI / UPDATE: Ordine de evacuare și în județul Vrancea (FOTO)
17:42 - Galați: Cursuri suspendate luni în școlile din 22 de localități, din cauza riscului de inundații