„Aceeași poveste veche”. Kamala Harris, prima reacție la ironiile lansate de Donald Trump cu privire la identitatea ei rasială

„Aceeași poveste veche”. Kamala Harris, prima reacție la ironiile lansate de Donald Trump cu privire la identitatea ei rasială
Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, sosește pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, la începutul vizitei sale oficiale în România, vineri 11 martie 2022. Inquam Photos / George Călin

Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite și presupusa candidată a democraților în cursa prezidențială, l-a criticat pe Donald Trump pentru declarațiile cu privire la identitatea sa rasială și s-a arătat de părere că „America merită mai mult”, transmite The Guardian.

Kamala Harris, prima reacție la ironiile lui Donald Trump

Aflată la un eveniment în Houston, Texas, vicepreședinta în exercițiu a Statelor Unite a condamnat declarațiile fostului președinte.

„În această după-amiază”, a spus Kamala Harris, oprindu-se pentru a face loc huiduielilor publicului. „Donald Trump a vorbit la întâlnirea anuală a Asociației naționale a jurnaliștilor de culoare”, a continuat democrata.

„Și a fost aceeași poveste veche: dezbinarea și lipsa de respect. Și permiteți-mi să spun doar atât, poporul american merită mai mult. Poporul american merită un lider care spune adevărul. Un lider care nu răspunde cu ostilitate și furie atunci când este confruntat cu faptele. Merităm un lider care înțelege că diferențele noastre nu ne dezbină – ele sunt o sursă esențială a puterii noastre”, a subliniat Kamala Harris.

Ce spusese Donald Trump despre identitatea ei rasială

Candidatul republicanilor la președinția SUA pusese la îndoială originile afro-americane ale democratei, la un eveniment electoral în Pennsylvania. În tot acest tip, pe un ecran gigantic era afișat un titlu Business Insider din 2016 în care Kamala Harris era prezentată drept „prima senatoare indiano-americană a SUA”.

„A fost întotdeauna de origine indiană și își promova doar originile indiene. Nu am știut că este afro-americană până acum câțiva ani, când s-a întâmplat să devină afro-americană”, a declarat Donald Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`