Accidentul feroviar din Germania s-ar fi produs din cauza unei „erori umane”

Accidentul feroviar din Germania s-ar fi produs din cauza unei „erori umane”
Foto: ziarulring.ro

Se pare că accidentul extrem de grav care s-a produs marți în sudul Germaniei și în care și-au pierdut viața zece persoane ar fost cauzat de o „eroare umană”, conform unei surse apropiate anchetei pentru DPA.

În urma accidentului, 18 persoane sunt în stare gravă, 63 au răni majore, iar o persoană este dată dispărută cu șanse mici de supraviețuire, a anunțat poliția din Bavaria.
Din ultimele informații se pare că și o româncă se află printre răniți, ea este internată în spital în stare gravă, dar stabilă.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt a declarat că din cauza unei curbe în care se aflau, mecanicii de tren nu au avut vizibilitate înainte ca cele două trenuri să intre în coliziune, ceea ce a dus la deraierea parțială a unor vagoane.

Cauza accidentului este investigată de anchetatori pentru a afla dacă s-a produs dintr-o eroare umană sau dintr-o defecţiune tehnică.

O sursă apropiată anchetei a declarat că după primele concluzii, cele două trenuri s-au ciocnit din cauza unei erori umane.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`