Accident grav în sudul Ungariei, cu o mașină implicată în trafic de migranți ilegali. Două persoane au murit și alte șase au fost rănite

Accident grav în sudul Ungariei, cu o mașină implicată în trafic de migranți ilegali. Două persoane au murit și alte șase au fost rănite
Foto simbol: Pixabay

Două persoane au murit și alte șase au fost rănite, joi, în sudul Ungariei, în apropierea frontierei cu Serbia, când un autovehicul care trasporta migranți ilegali a lovit un copac și s-a răsturnat, a anunțat poliția ungară, potrivit Reuters.

Mașina care s-a izbit de copac în sudul Ungariei era implicată în traficul de migranți ilegali

Autovehiculul avea plăcuțe de înmatriculare franceză și era condusă de un traficant de migranți. Înaintea accidentului, acesta refuzase să oprească pentru controalele polițiștilor și a accelerat, spun autoritățile din Ungaria, care nu au menționat numărul migranților din mașină.

Datele oficiale arată o creștere a numărului de migranți ilegali care traversează frontiera Ungariei dinspre Serbia și se îndreaptă apoi spre Slovacia sau Austria.

Migranții, majoritatea bărbați tineri din Orientul Mijlociu și Afganistan, sosesc prin așa-numita rută balcanică, intrând în Ungaria dinspre Serbia în ciuda gardului de oțel pe care l-a construit premierul Viktor Orban după criza din 2015.

Ungaria încearcă să împingă migranții înapoi în Serbia, dar aceștia fac mai multe tentative de a trece peste sau chiar prin gard, iar mulți dintre ei beneficiază de ajutorul grupărilor de traficanți, care apoi îi duc spre nord, în principal la frontiera cu Slovacia.

Miercuri, guvernul interimar al Slovaciei a dat undă verde pentru prelungirea controalelor temporare la frontiera cu Ungaria până la data de 3 noiembrie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`