A treia noapte de revolte în Londra: Clădiri și mașini incendiate și magazine jefuite

A treia noapte de revolte în Londra: Clădiri și mașini incendiate și magazine jefuite
Actele de violență și jafurile au continuat azi noapte în Londra și s-au răspândit în alte trei mari orașe britanice. Autoritățile engleze de-abia mai pot face față revoltei de pe străzi, care durează de 3...

Actele de violență și jafurile au continuat azi noapte în Londra și s-au răspândit în alte trei mari orașe britanice. Autoritățile engleze de-abia mai pot face față revoltei de pe străzi, care durează de 3 zile.

Pentru o a treia noapte consecutiv, străzile londoneze au fost scena violențelor și a haosului total. Nenumărate grupuri de tineri au incendiat clădiri, mașini și tomberoane, zeci de magazine au fost jefuite, iar polițiștii au fost atacați cu sticle și artificii în mai multe cartiere londoneze.

În timp ce autoritățile încercau din răsputeri să facă față multiplelor incidente violente izbucnite în Londra, alte trei mai orașe au devenit scene ale unor revolte asemănătoare. Haosul a pus stăpânire peste centrul orașului Birmingham, peste partea de vest a Bristolului și cea de nord-vest a Liverpool-ului.

Autoritățile au încercat să suplimenteze cât mai mult numărul polițiștilor de pe străzi, după ce mii de britanici s-au plâns că aceștia nu fac față protestatarilor care au asediat zeci de magazine, au amenințat clienții din restaurante și au mers atât de departe încât au încercat să invadeze case.

Pentru a preveni orice atentat de jaf și violență, proprietarii magazinelor din întreaga capitală londoneză au închis mai devreme. Ba mai mult, premierul britanic David Cameron și-a scurtat vacanța în Italia și s-a întors în capitală. El se va întâlni cu membrii Comitetului de Criză Națională pentru a discuta despre măsurile de siguranță suplimentare care trebuiesc luate și aplicate în cazul incidentelor violente care au izbucnit în urmă cu trei zile.

Motivul acestora a fost uciderea în condiții suspecte a unui tânăr de 29 de ani din Tottenham, care a fost împușcat mortal de către polițiști săptămâna trecută.

Londra a trecut prin a treia noapte de revolte

Embed: " />
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`