A încetat din viață Bernard Shaw, jurnalist pionier la CNN timp de 2 decenii / Avea 82 de ani

A încetat din viață Bernard Shaw, jurnalist pionier la CNN timp de 2 decenii / Avea 82 de ani
Foto: Captura de ecran Youtube

Bernard Shaw, cel care a fost un pionier al jurnalismului de televiziune la CNN, vreme de două decenii, a încetat din viață la 82 de ani din cauza unor complicații apărute în urma unei pneumonii, notează gândul.ro.

Decesul a avut loc într-un spital din Washington, miercuri, și a fost anunțat de jurnaliști o zi mai târziu, joi.

A murit jurnalistul Bernard Shaw

Bernard Shaw a avut o carieră jurnalistică mai bine de patru decenii, fiind o figură nelipsită din emisiunile CNN, vreme de peste 20 de ani.

Acesta a absolvit Universitatea din Illinois și și-a început cariera în radio, la WNUS (actualul WGNB) din Chicago în anul 1964, după care a trecut la Westinghouse Broadcasting Company, unde a devenit corespondent șef la Casa Albă.

Trei ani i-a petrecut în redacția ABC News, ca apoi să se transfere la CNN, în anul 1980, imediat după lansarea rețelei de televiziune. Anul 2001 a reprezentat momentul retragerii de la CNN, însă a continuat să rămână la televizor, ultima sa apariție fiind în 2020, în urmă cu doi ani, mai scrie sursa citată.

„Chiar și după ce a părăsit CNN, Bernie a rămas un membru apropiat al familiei noastre CNN, oferind telespectatorilor noștri context despre evenimentele istorice de anul trecut. Condoleanțe tuturor celor de la CNN, soției sale Linda și copiilor săi”, a transmis joi președintele și CEO-ul CNN, Chris Licht.

Când a cunoscut gloria

Momentul când a cunoscut faima la scară largă în cariera sa de jurnalist a avut loc pe 30 martie 1981, atunci când a încercat acoperirea continuă a tentativei de asasinat asupra președintelui Ronald Reagan.

În timpul reportajului, Shaw a făcut mai multe observații importante în momentul transmisiunii directe — inclusiv un secretar de stat „prea agitat” Alexander Haig, după ce a apărut în fața corpului de presă de la Casa Albă și a declarat: „Eu dețin controlul aici”.

În timpul transmisiunii în direct, Shaw și jurnalistul Daniel Schorr examinau îndeaproape imaginile cu împușcătura, când Shaw a subliniat că Reagan părea să fi fost lovit de glonț cu o fracțiune de secundă înainte de a fi împins în limuzina prezidențială. Ulterior s-a stabilit că glonțul îl lovise într-adevăr pe Reagan exact în momentul în care Shaw a arătat.

Serviciile funerare ale lui Shaw vor fi private, a anunțat familia acestuia, care a adăugat că slujba publică de pomenire va fi planificată ulterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`