„A fost ca un pumn în stomac”: a spus secretarul Apărării SUA, Lloyd Austin, despre vestea că are cancer, în prima apariție publică după ce a fost spitalizat

„A fost ca un pumn în stomac”: a spus secretarul Apărării SUA, Lloyd Austin, despre vestea că are cancer, în prima apariție publică după ce a fost spitalizat
Lloyd Austin, SUA / Foto: DPA, Hepta

„Ar fi trebuit să-i spun președintelui că am cancer”, a spus Austin, care a sosit la conferința sa de presă într-un cărucior de golf. „Nu voi fi destul de bine pregătit pentru Jocurile Olimpice, dar îmi voi reveni”, a glumit el.

Lloyd Austin și-a cerut scuze pentru că nu a spus că are cancer

Secretarul Apărării SUA, Lloyd Austin, și-a cerut scuze public pentru prima dată pentru că a păstrat secretă spitalizarea din ianuarie legată de tratamentul cancerului, spunând că verdictul medical a fost ca un „pumn în stomac” și instinctul său inițial a fost să-l păstreze secret.

Austin s-a confruntat cu critici dure pentru că a ascuns diagnosticul de cancer și spitalizarea față de Casa Albă, Congres, propriul personal și public. El a fost operat de cancer de prostată pe 22 decembrie, a dezvoltat complicații și a fost dus, în data de 1 ianuarie, cu ambulanța, din casa sa din nordul Virginiei la Centrul Medical Militar Național Walter Reed din cauza complicațiilor.

Răspunzând la întrebări pe această temă pentru prima dată, Austin a recunoscut că a ajuns în sala pentru conferințe de presă a Pentagonului într-un cărucior de golf, dar a spus că starea lui continuă să se îmbunătățească prin kinetoterapie și tratament.

Pentagonul investighează acum felul în care Austin a gestionat problema de sănătate

Criza de sănătate a lui Austin s-a înrăutățit pe 2 ianuarie când și-a transferat autoritatea secretarului adjunct al apărării Kathleen Hicks, dar nu i-a spus că este internat. A mai așteptat patru zile pentru a informa Casa Albă. Abia pe 5 ianuarie, Pentagonul a recunoscut că Austin a fost la Walter Reed și a mai durat câteva zile pentru a recunoaște că a petrecut patru zile la terapie intensivă.

El nu a fost eliberat de la Walter Reed până pe 15 ianuarie și s-a întors de cel puțin două ori în ultima săptămână pentru analize. Se recuperează bine, conform medicilor săi.

Austin a mai spus că i-a cerut unui consilier să cheme ambulanța la 1 ianuarie. Conform unei înregistrări a apelului obținute de USA TODAY, consilierul a cerut dispecerului să evite luminile și sirenele în efortul de a menține abordarea „subtilă”.

Pentagonul a lansat două ancheta interne asupra modului în care Austin și personalul său au gestionat greșit notificările privind criza sa de sănătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`