A doua tentativă de asasinare a lui Trump arată „vremurile periculoase” pentru SUA

A doua tentativă de asasinare a lui Trump arată „vremurile periculoase” pentru SUA
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Jefferee Woo

Un purtător de cuvânt al Serviciului Secret al SUA a rezumat o după-amiază care începuse bine la Trump International Golf Course din West Palm Beach, Florida, în cinci cuvinte înfricoșătoare: „Trăim vremuri periculoase”, potrivit The Guardian.

Suspectul s-a ascuns în tufișurile de pe terenul de golf din Florida

Purtătorul de cuvânt a făcut evaluarea la o conferință de presă duminică după-amiază, la doar câteva ore după ce un individ a fost zărit cu o pușcă semiautomată în stil AK-47, la doar câteva sute de metri de locul unde Donald Trump juca golf.

Incidentul este tratat de FBI ca fiind a doua tentativă de asasinat asupra fostului președinte în tot atâtea luni. Imaginile publicate de oamenii legii par să arate un lunetist, iar întrebările se bazează mai ales pe cum a reușit cineva să se apropie atât de mult de Trump.

Detaliile publicate la conferința de presă au subliniat cât de aproape a fost Trump să fie împușcat – încă o dată – atât de curând după ce un trăgător i-a lovit urechea la un miting în comitatul Butler, Pennsylvania, pe 13 iulie.

Întrebat de reporteri cât de departe se afla bărbatul înarmat văzut duminică față de ținta sa aparentă, șeriful de la West Palm Beach, Ric Bradshaw, a răspuns: „Probabil între 300 și 500 de metri – dar cu o pușcă și o lunetă ca asta, asta nu este mult ca distanță.”

Bradshaw a explicat că zona era înconjurată de arbuști dens – coșmarul agenților de securitate – permițându-i suspectului potențial asasin să se așeze pe marginea terenului, în mare parte ferit de vedere.

Agenții federali au dezvăluit că, pe lângă pușca și luneta lui în stil AK-47, suspectul avea două rucsacuri, precum și un dispozitiv de filmare GoPro, despre care Bradshaw a spus că a indicat că intenționează să-și înregistreze acțiunile.

Analiza inițială a sugerat o poveste cu două narațiuni contradictorii

Prima narațiune s-a concentrat pe cât de expus a fost Trump, chiar și după ce numărul forțelor de pază a crescut după incidentul cu Butler și cât de ușor părea să fi fost pentru o persoană puternic înarmată să obțină accesul pe terenul de golf și să se ascundă acolo printre tufișuri.

După cum a spus Bradshaw, dacă Trump ar fi fost președinte în exercițiu la acea vreme, Serviciul Secret nu i-ar fi permis niciodată să joace golf într-un mediu atât de deschis. Dar „nu este președintele în exercițiu, așa că ne limităm la ceea ce Serviciul Secret consideră posibil”.

A doua narațiune este mai pozitivă. Spre deosebire de tentativa de asasinare a lui Trump din județul Butler, în care Serviciul Secret s-a confruntat cu întrebări serioase cu privire la competența sa, ducând la demisia directorului său de atunci, Kimberly Cheatle, incidentul de duminică pare să pună agenția într-o lumină mult mai roz.

Suspectul înarmat a fost depistat de un agent al Serviciului Secret care acționa ca paznic, mergând înaintea lui Trump pentru a detecta potențialele amenințări. În ciuda vegetației densă, agentul a văzut o țeavă de pușcă care ieșea dintre tufișuri și l-a oprit pe suspect, trăgând patru până la șase cartușe de muniție.

„Serviciul Secret a făcut exact ceea ce trebuia să facă, iar agentul lor a făcut o treabă fantastică”, a spus Bradshaw.
De acolo, reținerea suspectului a mers și ea ceas. În timp ce se trăgea asupra lui, suspectul a scăpat pușca și a fugit printre tufișuri, sărind într-un Nissan negru pe care probabil îl lăsase în poziție strategică pentru o evadare rapidă.

De asemenea, remarcabil în aceste circumstanțe, un trecător l-a văzut fugind și a avut inteligența să facă o fotografie a vehiculului, inclusiv plăcuța de înmatriculare.

În ​​câteva minute plăcuța de înmatriculare a fost trecută prin cititoarele de numere de înmatriculare ale statului. Suspectul care scăpa a fost urmărit rapid pe autostrada I-95 și reținut imediat sub amenințarea armei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)