A doua confruntare dintre Donald Trump și Joe Biden: Care au fost principalele teme discutate de cei doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA

A doua confruntare dintre Donald Trump și Joe Biden: Care au fost principalele teme discutate de cei doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA

Donald Trump și Joe Biden s-au duelat în a doua dezbatere organizată virtual sub forma a două evenimente electorale de tip „Town Hall”, la care cei doi candidați au luat parte individual. Spre deosebire de prima dezbatere între cei doi pretendenți ai fotoliului de la Casa Albă, votanții au avut ocazia să pună întrebări, în locul unei dezbateri tradiționale. A doua confruntare a fost inițial anulată după refuzul lui Donald Trump de a participa.

Care au fost principalele teme din timpul celei de-a doua confruntăriTrump – Biden

Cei doi candidaţi au vorbit în acelaşi timp, pe două canale diferite din Florida şi Pennsylvania, scrie Agerpres. Una dintre temele centrale a fost evoluția pandemiei de coronavirus în SUA, cea mai afectată țară de criza sanitară mondială: ‘Suntem într-o situaţie în care avem peste 210.000 de morţi şi ce face el? Nimic”, a declarat cu un ton calm candidatul democrat, Joe Biden, la canalul de televiziune ABC.

De asemenea, fostul vicepreședinte a recunoscut că a părți dintr-o lege din 1994, la scrierea căreia a ajutat, sunt greșite. Este vorba despre o lege privind încarcerarea în masă și care a afectat cetățenii afro-americani. Joe Biden a subliniat, însă, că în acea perioadă, măsura s-a bucurat și de susținerea mai multor oficiali de culoare.

Referitor la criza cauzată de noul coronavirus, președintele Trump s-a declarat optimist: ”Am făcut o treabă fantastică (…). Vaccinurile sosesc şi tratamentele sosesc”, a spus aproape în acelaşi timp la NBC liderul de la Casa Albă.

Enervat de întrebările care i-au fost adresate în special despre motivul pentru care poartă mască de protecţie atât de puţin, Trump a refuzat să-şi asume vreo vină. ”Sunt preşedinte, trebuie să văd oamenii (…). Nu pot sta închis într-o cameră magnifică undeva în Casa Albă”, a declarat el pe ton ironic.

Preşedintele republican a refuzat să condamne în mod explicit mişcarea conspirativă ”QAnon”, spunând că nu o cunoaşte bine. ”Ei sunt puternic împotriva pedofiliei şi sunt de acord cu asta”, a adăugat el.

Când moderatorul Savannah Guthrie l-a întrebat pe Trump dacă va condamna mișcarea, el a răspuns: „Nu știu nimic despre QAnon”.

Guthrie a spus că tocmai i-a spus despre grup, care a fost etichetat de FBI ca o potențială amenințare teroristă.

Președintele a răspuns: „Nu știu nimic despre asta, știu că sunt împotriva pedofiliei, luptă împotriva ei”.

În schimb, Trump și-a vărsat nervii pe Antifa, o mișcare a activiștilor de extremă stânga acuzați de Departamentul de Justiție al SUA pentru dezordinea civilă din orașele americane în timpul protestelor de rasiale din ultimele câteva luni.

Donald Trump a recunoscut în premieră că va asigura o tranziție pașnică dacă va pierde alegerile

Pentru prima dată, președintele a spus că va accepta un transfer pașnic de putere dacă va pierde alegerile de luna viitoare, chiar dacă își exprimă temerile pentru integritatea votului. Oficialii electorali federali spun că nu au existat dovezi de fraudă pe scară largă a votului, în contextul în care 10 milioane de americani au votat anticipat.

Trump a respins alte întrebări cu privire la asistența medicală și declarațiile fiscale și dacă a făcut un test pentru coronavirus în ziua ultimei sale dezbateri cu Biden.

Președintele a petrecut o mare parte din dezbatere ceartându-se cu moderatorul, care a contestat multe dintre declarațiile sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie