A apărut un nou job în organigrama de stat. Ce atribuții va avea cel care va ocupa această funcție

A apărut un nou job în organigrama de stat. Ce atribuții va avea cel care va ocupa această funcție
Sursa foto: Freepik.com

O nouă funcție a fost creată în Departamentul de Sănătate al regiunii belgiene Flandra, și anume, funcția de „medic climatic”, informează Știripesurse, care citează Rador Radio România.

Ce rol va avea “medicul climatic”

Medicul climatic” este cel care se va ocupa de studiul impactului schimbărilor climatice asupra sănătății oamenilor. Tot el va elabora modalități de apărare a localnicilor de aceste influenţe.

Printre sarcinile principale ale medicului climatic se numără elaborarea unui plan, care să permită regiunii să facă față efectelor căldurii. Vara în orașele mari apar așa-numitele insule de căldură (unul dintre motivele principale îl constituie numeroasele clădiri și lipsa de verdeață).

Pe teritoriul lor, temperatura aerului este mult mai ridicată decât în ​​mediul natural. Conform cercetărilor Institutului Flamand de Cercetări Tehnologice, în medie, 461 de oameni își pierd viața în regiunea Flandra din cauza căldurii verii.

Potrivit prognozelor acestuia, până în 2050, numărul lor va crește de șase ori din cauza încălzirii climatice.

Tot „medicul climatic” va fi însărcinat și cu dezvoltarea unor metode de combatere a potențialelor boli.

Ce se va întâmpla cu populația din cauza schimbărilor climatice

Departamentul de Sănătate flamand prezice că, din cauza schimbărilor climatice, oamenii vor ajunge să se confrunte mai frecvent cu mușcăturile de căpușe, alergiile la polen și apariţia unor specii exotice, cum ar fi țânțarul tigru.

Uniunea Europeană s-a alăturat altor țări în semnarea Acordului de la Paris privind Clima, în 2015, care cere tuturor țărilor care îl ratifică să reducă suficient emisiile de gaze cu efect de seră pentru a menține încălzirea globală în acest secol la 2 grade Celsius, comparativ cu nivelurile preindustriale din a doua jumătate al secolului al XIX-lea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`