75 dintre cele mai prețioase piese ale designerului Jacques Garcia, scoase la licitaţie / Ce va face cu banii celebrul colecționar de artă

75 dintre cele mai prețioase piese ale designerului Jacques Garcia, scoase la licitaţie / Ce va face cu banii celebrul colecționar de artă
Sursa foto: West Image

Designerul de interior care a redecorat Versailles și Louvre scoate la licitație 75 dintre cele mai prețioase piese ale sale, potrivit The Guardian.

Comorile franceze ale designerului Jacques Garcia, scoase la licitaţie

Jacques Garcia, un celebru designer de interior şi colecţionar de artă, a decis să vândă 75 de piese din colecţia sa pentru a finanţa restaurarea castelului său din Normandia, Château du Champ de Bataille.

Garcia este cunoscut pentru amenajarea unor hoteluri de lux, precum Hotel Costes din Paris sau Hotel Mamounia din Marrakech. El a redecorat şi camere private la Palatul Versailles şi la muzeul Luvru.

Majoritatea obiectelor sunt de proveniență regală, inclusiv două perechi de fotolii și o canapea despre care se crede că au fost comandate pentru budoarul turcesc al Mariei-Antoaneta de la Fontainebleau, estimate fiecare la 400.000-600.000 de euro, precum și o masă de scris, toate folosite de regină, potrivit Digi24.ro.

Patul lui Napoleon Bonaparte, printre piesele scoase la licitație

De asemenea, la vânzare este prezentat un pat, despre care se crede că a fost realizat pentru nunta lui Napoleon Bonaparte cu împărăteasa Marie-Louise în 1810 (estimat între 100.000 și 200.000 de euro) și decorat cu un portret cu profil de medalion al cuplului, scrie sursa citată.

Garcia recunoaște că îi este foarte greu să se despartă de obiecte.

„A fost o decizie dificilă. Acest loc este ca o poveste de dragoste pentru mine. Fiecare obiect a fost cumpărat din banii mei, de multe ori când banii erau puțini și finanțele complicate. Dar poți lua aceste 75 de obiecte și casa rămâne aceeași pentru vizitatori, dar am datoria de a mă gândi la viitor și, cum nu am succesori direcți, trebuie să fac ceva, așa că banii vor fi folosiți pentru un fel de fundație”, a spus el.

Mario Tavella, președintele casei Sotheby’s France, l-a descris pe Garcia ca fiind „Sfântul Graal al gustului francez” și a declarat că licitația va fi una „unică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`