700 de oameni conduși de extrema dreaptă au încercat să incendieze hotelul migranților care solicită azil din Rotherham

700 de oameni conduși de extrema dreaptă au încercat să incendieze hotelul migranților care solicită azil din Rotherham

Ministrul de Interne condamnă scenele „cu totul îngrozitoare” în care sticlele și scaunele sunt aruncate în fața Holiday Inn Express. Mulțimea de oameni mascați condusă de extrema-dreapta a încercat să dea foc unui hotel care găzduiește solicitanți de azil, în timp ce alte violențe au izbucnit în toată țara la protestele organizate de extrema dreaptă împotriva imigrației, anunță The Guardian.

Cel puțin 10 polițiști au fost răniți

Aproximativ 700 de persoane s-au adunat în fața Holiday Inn Express din Rotherham, înainte de a se ciocni cu poliția. Unii răzvrătiți au aruncat bucăți de lemn, sticle și scaune și au tăbărât asupra ofițerilor de poliție.

Poliția din South Yorkshire a declarat că cel puțin 10 polițiști au fost răniți, inclusiv unul care a rămas inconștient în urma unei răni la cap.
Imaginile de la fața locului au arătat un coș de gunoi în flăcări și mai mulți protestatari, unii costumați, scandând: „Dă-i afară”.

Demonstranții au năvălit în hotel, în timp ce un incendiu a izbucnit în interior și oamenii se uitau îngroziți pe ferestre. Ministrul de interne, Yvette Cooper, i-a condamnat pe atacatori: „Atacul criminal și violent asupra unui hotel care găzduiește solicitanți de azil în Rotherham este cu totul îngrozitor”, a spus ea. „Incendiază în mod deliberat o clădire în care se știe că se află oameni.

Poliția din South Yorkshire are sprijinul guvernului deplin pentru cea mai puternică acțiune împotriva celor responsabili.”
Protestele de la Holiday Inn Express au început la prânz, transformându-se imediat într-o revoltă când o mulțime de indivizi de extremă-dreapta, în mare parte bărbați, au spart geamurile și au incendiat o scară din clădire, copleșind temporar poliția.

Demonstrațiile violente au început în urma unor informații false de pe social media

Shabnam Shabir, care a venit ca parte a unui grup de contraprotestatari, a spus că a fost traumatizată după ce grupul ei a fost înconjurat și reținut de mulțime, care a scandat cuvinte rasiste și a jignit-o.

Revoltele au început în urma uciderii a trei fete, luni, la un curs de dans cu tematica Taylor Swift din Southport.
Axel Rudakubana, în vârstă de 17 ani, din Lancashire, este acuzat de atac, dar online au fost răspândite afirmații false că suspectul ar fi un solicitant de azil care a ajuns în Marea Britanie cu barca.

În urma acestor mesaje, protestatarii de extremă dreapta – ghidați de rețelele sociale – s-au adunat în orașe și orașe din întreaga țară.
Cel puțin 100 de persoane au fost arestate după violențe de sâmbătă la Hull, Liverpool, Stoke-on-Trent, Nottingham, Bristol, Manchester, Blackpool și Belfast.

Mai mulți polițiști au fost răniți, magazine au fost jefuite și a fost incendiată o bibliotecă care oferă sprijin uneia dintre cele mai defavorizate comunități din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`