Autoritățile din Marea Britanie au rechemat în spitale peste 65.000 de doctori pensionați, precum și asistente, pentru a se alătura eforturilor statului de combatere a pandemiei de COVID-19.
Prin această măsură, premierul Boris Johnson a transmis că Regatul Unitpoate ”inversa tendinţa de creştere în 12 săptămâni”, cu condiţia respectării recomandărilor autorităţilor de limitare a contactelor sociale.
Experții din sănătate au declarat că, acum mai mult ca oricând, orice ajutor este binevenit, iar experiența medicilor pensionați este foarte folositoare.
Personalul medical care a ieşit la pensie în ultimii trei ani este rechemat în sistem pentru a se alătura luptei contra „celei mai mari ameninţări la adresa sănătăţii globale din istorie”.
Stephen Powis, directorul medical al NHS a subliniat că cei care se întorc „vor face o diferenţă mai mult decât oricând – nu doar în ceea ce priveşte pacienţii, ci şi colegii şi comunitatea mai largă”.
În plus, Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a solicitat urgentarea achiziției şi livrării de echipamente de protecţie pentru personalul medical care tratează în mod direct pacienții infectați cu coronavirus, după ce doctorii s-au plâns că riscă să se îmbolnăvească, deoarece stocurile se epuizează văzând cu ochii.
”Putem inversa tendinţa în 12 săptămâni. Progresăm enorm în cunoaşterea genetică a nucleului virusului şi în cercetarea cu privire la tratamente eficiente.”, a declarat premierul Marii Britanii, Boris Johnson.
Totodată, sunt în curs discuții în vederea achiziției ”a sute de mii de teste”, pentru identificarea persoanelor infectate şi s-au vindecat, „ceea ce ar putea schimba situaţia”, a completat acesta.
Până în prezent, 155 de persoane au murit din cauza infecţiei cu coronavirus în Marea Britanie, iar 3.269 de persoane au fost testate pozitiv.