50 de români blocaţi cu maşinile pe străzile din Grecia, după furtuna cu ploi torențiale / Timp de 10 ore a plouat neîntrerupt

50 de români blocaţi cu maşinile pe străzile din Grecia, după furtuna cu ploi torențiale / Timp de 10 ore a plouat neîntrerupt
Sursa foto: Twitter / @meteogr

Furtunile apocaliptice au pus abrupt capăt vacanțelor românilor din Grecia și Bulgaria. Ciclonul Daniel a adus într-o singură zi cantități de ploi echivalente cu un an întreg de precipitații. Orașul Volos a fost inundat de ape, iar numeroși români s-au trezit prinși în mijlocul puhoaielor, cu viața în pericol, reușind cu greu să supraviețuiască.

50 de români, blocaţi cu maşinile pe străzile din Grecia

După 10 ore de ploaie neîntreruptă, cu un debit record de 645 de litri pe metru pătrat, cursul de apă care se îndreaptă spre orașul Volos a devenit asemenea unei cascade învolburate. Cantitatea masivă de apă adusă de această ploaie torențială depășește întregul volum anual obișnuit. Tragedia s-a abătut asupra centrului Greciei, unde un bărbat a pierit sub dărâmăturile casei care s-a prăbușit peste el. Un alt individ este dat dispărut, cu șanse minime de supraviețuire, transmite Observator News.

Puhoaiele care au invadat orașul au distrus poduri și au ridicat mașini grele de câteva tone în aer. 50 de români se aflau în mijlocul unei călătorii în Grecia, explorând frumusețea țării în mașini retro, când au primit un avertisment de furtună pe telefoanele lor.

Românii sunt teferi, dar au trecut prin emoții mari în timpul inundațiilor recente. Mașinile de colecție în valoare de zeci de mii de euro au fost aproape distruse de ape. Ca să nu ajungă victime, șoferii nu mai au voie să circule în centrul orașului devastat de inundații. Primarul din Volos a intervenit cu fermitate și a oprit pe cei care încălcau acest ordin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`