31.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele din Beijing, din cauza taifunului Doksuri

31.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele din Beijing, din cauza taifunului Doksuri

Cea mai puternică furtună care a lovit țara în ultimii ani a provocat, de asemenea, inundații și evacuări ale populației în provincia Fujian.

Beijingul a înregistrat cele mai puternice precipitații din acest an, peste 31.000 de persoane au fost forțați să își evacueze locuințele

Ploile abundente au continuat să cadă în Beijing, precum și în Hebei, Tianjin și în estul Shanxi, în timp ce Doksuri s-a disipat deasupra nordului Chinei, a declarat Administrația Meteorologică din China.

Doksuri este una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit China în ultimii ani și a provocat inundații deosebit de puternice în weekend în provincia sudică Fujian, alungând sute de mii de oameni din casele lor.

Media precipitațiilor din Beijing a ajuns în cursul nopții la 140,7 mm, iar precipitațiile maxime înregistrate în zona Fangshan au atins 500,4 mm, potrivit observatorului din oraș. Ploile din zonele de sud și de vest sunt așteptate să fie și mai abundente la începutul zilei de luni.

În timp ce Doksuri slăbește, meteorologii au avertizat că taifunul Khanun se apropie și urmează să lovească coasta dens populată a Chinei în această săptămână.

Autoritățile au declarat că Khanun ar putea provoca pagube suplimentare la porumb și alte culturi care au fost deja afectate de Doksuri.

Doksuri a ajuns vineri pe uscat, doborând linii electrice și dezrădăcinând copaci, afectând aproximativ 880.000 de persoane de pe coasta Fujian și forțând peste 354.400 de persoane să se evacueze și să se reinstaleze, provocând pierderi economice directe de peste 478 de milioane de yuani, potrivit presei de stat.

Înainte de a lovi China, taifunul a trecut prin Taiwan și nordul Filipinelor, unde ploile și vânturile puternice care au dus la răsturnarea unui feribot au provocat moartea a cel puțin 25 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`