23 de milioane de persoane suferă de „foame acută” în Afganistan

23 de milioane de persoane suferă de foame acută în Afganistan
Foto: Pixabay.

23 de milioane de persoane suferă de „foame acută” în Afganistan. Anunțul a fost făcut marți, 15 martie, de reprezentanții ONU.

Ramiz Alakbarov, adjunctul emisarului special al Organizației Națiunilor Unite pentru afaceri umanitare, a precizat că „afganii se confruntă în prezent cu insecuritate alimentară şi o criză de malnutriţie de proporţii fără precedent”.

În iulie, cu o lună înainte de revenirea talibanilor la putere, numărul afganilor în situaţie de ‘foame acută’ era de 14 milioane.

Potrivit informațiilor publicate de ONU, afganii sunt nevoiți să  să recurgă la măsuri disperate. Oamenii se limitează la mâncare și refuză la cele trei mese principale.

„În Afganistan, un procent uluitor de 95% din populaţie nu se hrăneşte suficient, procentul crescând la aproape 100% în cazul gospodăriilor conduse de femei’, a afirmat Alakbarov, citat de Agerpres.

Conform sursei citate,  „afganii trăiesc de multă vreme în sărăcie, dar, odată cu prăbușirea guvernului ce avea sprijin internațional şi cu revenirea talibanilor la putere anul trecut, zeci de mii de oameni şi-au pierdut sursa principală de venit.

În pofida injectării a milioane de dolari în pachete de asistenţă ale ONU, economia afgană continuă să se afle în cădere liberă”, relatează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)