1 din 3 alegători democrați consideră că Joe Biden ar trebui să se retragă din cursa prezidențială. Tot mai mulți congresmeni ai partidului se tem că nu îl poate învinge pe Donald Trump

1 din 3 alegători democrați consideră că Joe Biden ar trebui să se retragă din cursa prezidențială. Tot mai mulți congresmeni ai partidului se tem că nu îl poate învinge pe Donald Trump
Imagine de la ultima dezbatere din campania prezidențială americană a anului 2020, care i-a pus față în față pe Donald Trump și Joe Biden. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Gripas Yuri/ABACA

Un număr tot mai mare de democrați din Congresul Statelor Unite spun că sunt îngrijorați că Joe Biden nu îl poate învinge pe Donald Trump la alegerile din 5 noiembrie, dar au ieșit de la întâlnirile desfășurate marți în spatele ușilor închise fără vreun plan de acțiune colectivă, relatează Reuters.

Tot mai mulți democrați îngrijorați că nu îl poate învinge pe Donald Trump

Un al șaptelea democrat din Camera Reprezentanților i-a cerut public președintelui Joe Biden (81 de ani) să se retragă din cursa prezidențială.

Totodată, Michael Bennet a devenit primul senator democrat care spune public că Biden nu poate să câștige alegerile prezidențiale. Pe de altă parte, el a evitat să îi ceară retragerea din cursă.

„Donald Trump este pe cale, cred, să câștige aceste alegeri, și poate chiar să le câștige cu o victorie covârșitoare, și să ia cu el Senatul și Camera”, a declarat senatorul democrat Michael Bennet într-un interviu pentru CNN. Întrebat dacă este de părere că Biden ar trebui să pună punct campaniei, el a răspuns: „Acesta este un lucru pe care președintele trebuie să îl evalueze”.

Dacă Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale, iar republicanii obțin majorități în Senat și Camera Reprezentanților, noul președinte al Statelor Unite se va confrunta cu puține obstacole în implimentarea schimbărilor politice majore.

Democrații au la orizont o bătălie grea pentru a-și apăra fragila majoritate de la Senat, de 51-49, întrucât trebuie să obțină noi mandate în state care acum înclină spre tabăra republicană.

În Camera Reprezentanților, republicanii au o majoritate de 220-213.

Congresmenii democrați nu au autoritatea necesară pentru a-l face să se retragă din cursă

Liderii democrați din Senat și din Camera Reprezentanților, Chuck Schumer și Hakeem Jeffries, au oferit puține detalii despre orele de discuții purtate în interiorul partidului. Chiar și dacă ar conveni asupra unui curs de acțiune, legiuitorii democrați nu au autoritatea necesară pentru a-l scoate pe Biden din cursă.

Prestația catastrofală pe care a avut-o Joe Biden în dezbaterea cu Donald Trump și rata mică de aprobare publică de care se bucură au ridicat noi semne de întrebare în rândul democraților care pun la îndoială capacitatea sa de a face față unui nou mandat prezidențial.

Un sondaj Reuters/Ipsos de săptămâna trecută a arătat că 1 din 3 alegători înregistrați ca democrați consideră că Biden ar trebui să se retragă din cursă, în timp ce 59% spun că este prea bătrân pentru a mai lucra în guvernul american.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`