1.000 de mașini au rămas blocate pe un drum principal din Suedia, din cauza zăpezii

1.000 de mașini au rămas blocate pe un drum principal din Suedia, din cauza zăpezii
sursă foto: captură YT

Salvatorii au lucrat toată noaptea pentru a elibera oamenii prinși sub zăpadă în Skane, Suedia. Forțele armate suedeze au livrat alimente și apă celor 1.000 de mașini blocate în zăpada mare timp de aproape 24 de ore.

S-au înregistrat inclusiv temperaturi de -43,6 grade Celsius

Salvatorii au spus că lucrează în continuare pentru a elibera oamenii blocați pe drumul principal E22 din zona Skane din sudul Suediei.
Mulți dintre cei prinși au fost evacuați de echipele de salvare și li s-a spus să se întoarcă la mașini mai târziu. Haosul a avut loc pe fondul scăderii temperaturilor de iarnă în țările nordice.

Vremea extrem de rece a lovit anumite părți din Suedia, Finlanda și Norvegia, iar furtunile de zăpadă din Danemarca i-au lăsat pe șoferi blocați și pe o autostradă în apropiere de Aarhus, miercuri.

Stația meteo Kvikkjokk-Arrenjarka din nordul Suediei a înregistrat cea mai rece noapte din ultimii 25 de ani, marți seara, cu temperaturi scăzând la -43,6C.

Autobuzele și trenurile au fost anulate în regiunea Skane joi dimineață, iar autoritățile au îndemnat oamenii să evite călătoriile neesențiale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`