Zonele din București cu risc seismic ridicat: Cea mai expusă zonă este sectorul 1

Zonele din București cu risc seismic ridicat: Cea mai expusă zonă este sectorul 1

Bucureștenii pot afla dacă locuiesc într-o zonă cu risc seismic ridicat sau nu. Primăria Generală a Capitalei a actualizat lista clădirilor care sunt în pericol în caz de cutremur.

Potrivit documentului, cei mai expuşi sunt locuitorii sectorului 1 şi 3. Cei care vor să trăiască într-o regiune mai sigură a Capitalei pot alege sectorul 6 care ocupă cea mai bun poziţie în clasificările publicate de autorităţi.

În cazul unui cutremur puternic, cea mai expusă zonă a Capitalei este sectorul 1. În timp ce locuitorii sectorului 6 sunt cei mai norocoşi, pentru că zona cuprinde cele mai puţine clădiri cu risc seismic. Aşa reiese din lista actualizată recent de Primăria Generală a Capitalei.

Clădirile critice sunt cele încadrate la Categoria I – clădiri pericol public. La nivelul Bucureştiului, 186 de imobile sunt incluse pe lista neagră. 62 dintre ele se află în sectorul 3 al Capitalei, dar numai 3 sunt găsite între graniţele sectorului 4, iar sectorul 6 nu are nicio construcţie de acest fel.

Clasa I de risc seismic înregistrează în total 184 de imobile. La această categorie, sectorul 1 ocupă primul loc cu 62 de clădiri care pun în pericol viaţa bucureştenilor. Şi de această dată sectorul 6 se clasează foarte bine, cu numai o clădire încadrată la această clasă.

La categoria a III-a de risc seismic, cele mai multe clădiri se găsesc în sectorul 2, adică 22 din totalul de 81. Iar la cea de-a IV-a clasă se află numai 6 clădiri în toată Capitala.

Pe lângă cele peste 700 de imobile incluse de Primăria Bucureşti în clasele de risc seismic se mai află peste 1.600 de construcţii neclasificate, care au fost considerate urgenţe de autorităţi.

CATEGORIA I – CLĂDIRI PERICOL PUBLIC BUCUREŞTI

Sectorul 1 – 61

Sectorul 2 – 41

Sectorul 3 – 62

Sectorul 4 – 3

Sectorul 5 – 19

Sectorul 6 – 0

CATEGORIA I RISC SEISMIC BUCUREŞTI

Sectorul 1 – 62

Sectorul 2 – 54

Sectorul 3 – 38

Sectorul 4 – 17

Sectorul 5 – 12

Sectorul 6 – 1

Urmăriți B1TV.ro și pe
`