Zona de dining, o nouă tendință în casele românilor

Zona de dining, o nouă tendință în casele românilor
Zona de dining, o nouă tendință în casele românilor

În ultimii ani, odată și cu dezvoltarea ansamblurilor rezidențiale și proiectarea unor noi tipuri de compartimentări de apartamente și în țara noastră, o nouă tendință a prins din ce în ce mai mult contur în designul din casele românilor: crearea și amenanajarea unei zone de dining.

Ce poate fi mai frumos decât să stai la o cină delicioasă alături de familie sau de prieteni și să vă relaxați într-un spațiu frumos organizat?

Și din fericire, deși poate sună puțin pretențios, este foarte simplu să creezi o zonă de dining impecabilă din punct de vedere estetic, dar care să și îndeplinească funcționalitatea de bază, și anume, aceea de a servi mâncarea.

Nu este nevoie decât ca zona de dining să respecte stilul general în care este decorat restul casei, fie că o integrezi direct în sufragerie sau într-un open space prin care să delimitezi zona de pregătire a mâncării, cu cea în care o servești și cu cea de living propriu-zis. Nu este dificil de amenajat și nu trebuie decât să respecți proporțiile și mărimea spațiului pe care îl ai la dispoziție și, așa cum am spus și mai sus, stilul general în care ai ales să îți decorezi întreaga casă.

Pentru a amenaja o zonă de dining în principiu nu ai nevoie decât de o masă, câteva scaune și, eventual, un bufet cochet în care să depozitezi vesela.

Tot ce trebuie să faci pentru a crea acest spațiu care va deveni unic în locuința ta este să alegi piese de mobilier de calitate. Doar așa vei obține acea imagine șic și boemă pe care ți-o dorești. Cu o experiență de 30 de ani și 70 de magazine în întreaga țară, Lemet îți pune la dispoziție piese de mobilier de o calitate excepțională fabricate în România, cu designuri noi și creative pentru seturi de dining care se vor potrivi oricărui stil de design ales.

Iată câteva sfaturi utile prin care, dacă le adopți, poți să ai mai repede decât ai fi crezut propria zonă de dining:

  • Respectă stilul de amenajare al casei.

Dacă ai adoptat un design modern sau minimalist, este potrivit să alegi o masă și scaune cu linii simple și nuanțe neutre ca alb, crem sau negru.

  • Poziționează masă și scaunele într-o zonă cât mai luminată

Lumina naturală este foarte importantă și va da mereu un touch aparte întregului design. Pentru ca această zonă specială din casa ta să devină una plină de farmec și de bun gust, poziționează mesele și scaunele cât mai aproape de fereastră.

  • Alege mese și scaune funcționale și confortabile.

Este necesar ca designul meselor și a scaunelor să fie potrivit pentru spațiul în sine și mai ales pentru mărimea acestuia. Spre exemplu pentru un spațiu care nu este prea generos, poți opta pentru o masă rotundă la care să adaugi scaune tapițate. Vei crea o imagine cu totul aparte, dar vei avea și confortul necesar pentru întreaga familie. Dacă sunteți mai mult de patru membri sau ai des invitați, o masă dreptunghiulară de 6-8 persoane sau una ovală de ta va scoate din încurcătură. Dacă ai nevoie de o masă pentru un număr și mai mare de persoane, sugestia noastră să achiziționezi o masă extensibilă și câteva scaune în plus, pliabile, pentru a nu ocupa tot timpul spațiul.

Așadar, pentru a crea o zonă de dining direct în apartamentul tău, nu ai nevoie decât de bună imaginație și de a găsi un loc, mai mic sau mai mare pentru a amplasa o masă și câteva scaune. Deși nu este o operațiune dificilă din punct de vedere design, odată pusă în aplicare, întreaga ta locuință va deveni mai cochetă și mai interesantă din punct de vedere estetică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`