Ziua de 2 noiembrie îi este închinată Sfântului Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos. Rugăciunea pe care este bine să o spui astăzi
Arhimandritul Gavriil Urghebadze este unul dintre cei mai cunoscuți monahi din Georgia. Acesta a fost canonizat în ziua de 21 decembrie 2012, fiind trecut în Sinaxar cu numele de „Sfântul Gavriil Mărturisitorul, cel nebun pentru Hristos”, cu zi de prăznuire pe 2 noiembrie (ziua adormirii sale), notează librariasophia.ro.
Sfântul Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos
Considerat unul dintre făcătorii de minuni din creștinism, acesta a reușit să îi vindece pe cei bolnavi de cancer sau alte afecțiuni grave.
Prima vindecare a avut loc în familia Arsenadzé, în anul 2014. Doi părinții au cumpărat în ziua Învierii o icoană cu Sfântul Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos, de la Catedrala Sfintei Treimi din Tibilisi. Fetița lor cea mică, diagnosticată cu cancer, a fost unsă de mama ei cu acest mir, iar copila s-a vindecat complet.
O altă legendă spune că sfântul i-a ajutat pe cei muți să vorbească din nou, fiind cunoscut faptul că un băiat a putut să vorbească, deși era mut din naștere, după ce a fost uns de părinți cu mirul care izvorăște din icoana Sfântului Gavriil Mărturisitorul.
Rugăciunea făcătoarea de minuni
„O, Sfinte Gavriil, Mărturisitorule al Iviriei, cela ce din fragedă copilărie ai propovăduit norodului prigonit credința lui Dumnezeu, solește și pentru nevrednicii, carii cinstim sfântă pomenirea ta. Prin rugăciunile tale la Scaunul Celui Preaînalt ajută nouă să rămânem neclintiți în toată bună-cinstirea și să umblăm pururea în căile Domnului păzind poruncile Sale.
Sfântă pilda viețuirii tale să ne insufle pururea bărbăția cea duhovnicească și credința cea neamestecată, ca să putem și noi, întru inimă zdrobită și smerită, lupta cea bună să luptăm cu patimile și neputințele noastre. Negrăită smerenia și pocăința ta în ispite și încercări să ne fie și nouă, netrebnicilor, icoană de curată nevoință pre calea cea strâmtă a mântuirii.
Prin desăvârșită ascultarea ta ne povățuiește a ne pleca mai-marilor noștri, cu dreaptă-socotință, întru Domnul. Prin mulțumitoare răbdarea ta, întărește-ne și pre noi pururea a căuta și a face voia Sa în toate zilele vieții noastre. Întru luminătoare petrecerea ta în acest pământ trecător, luminează și mințile iar inimile noastre le curățește ca să se plinească și în noi, în înfricoșată Ziua Judecății, cuvântul ce zice: Bine, rob bun și credincios, intră întru bucuria Domnului tău. Amin.”