„Zilele europene ale vaccinării”, între 25-27 decembrie 2020 / Evenimentul marchează debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România

„Zilele europene ale vaccinării”, între 25-27 decembrie 2020 / Evenimentul marchează debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România
Foto: pixabay.com

Guvernul României a transmis, printr-un comunicat, că în 25-27 decembrie 2020 se vor marca „Zilele Europene ale vaccinării în România”, o serie de activități organizate în București și în alte regiuni ale țării, pentru a marca debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

„Zilele europene ale vaccinării”, între 25-27 decembrie 2020

Astfel, acțiunile vor începe chiar de Crăciun, pe 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19.

Sâmbătă dimineață, pe 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Campania de vaccinare pe teritoriul României începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentele vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituționale ale Guvernului României.

Campania de vaccinare în România debutează pe 27 decembrie

În țara noastră, centrul național de primire și stocare al dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București.Dozele de vaccin alocate primei tranșe „simbolice” vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I:

  1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase;
  2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“;
  3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera);
  4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca;
  5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța;
  6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova;
  7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase;
  8. Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare;
  9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava;
  10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).

Raed Arafat, șeful DSU, a comentat pentru B1 TV datele prezentate de sondajul realizat de Avangarde, care arată că doar 30% dintre cetățenii români spun că s-ar vaccina împotriva COVID-19, în timp ce 29% refuză vaccinarea și tot atâția sunt indeciși.

„Eu sper ca cei indeciși să se convingă în final, pentru că cei care refuză și nu vor sub nicio formă uneori chiar e inutil să încerci să îi convingi, sau să convingi persoanele respective că trebuie să se vaccineze. Persoanele indecise poate că mai așteaptă explicații din partea specialiștilor, să vadă cum merge campania de vaccinare ca să se convingă și eu sper ca o parte din ei, totuși, să accepte acest lucru. Pentru că, cum s-a zis până acum, avem nevoie între 60% – 70% de persoane vaccinate în țară ca să limităm și să reușim să stopăm răspândirea virusului așa cum se răspândește el acum între persoane. Deci, de aici, eu sper ca cei care au zis că se vor vaccina să se vaccineze, cei care mai au semne de întrebări să pună întrebările, să intre pe site-urile care explică mai mult despre vaccinare, să asculte experții, dar experții autorizați, cei care au studii în acest domeniu să vină să zică care este realitatea cu vaccinarea respectivă. Poate că o să avem atunci mai mulți care o să accepte vaccinarea”, a subliniat Raed Arafat.

Întrebat când vom vedea bilanțul perioadei de sărbători, Raed Arafat a explicat că „o să vedem rezultatele cam pe la jumătatea lunii ianuarie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`