Zi decisivă pentru Nicușor Constantinescu: Baronul află ce pedeapsă cer procurorii în dosarul său (VIDEO)

Publicat: 19 04. 2016, 08:25
foto: flux24.ro

Zi decisivă pentru Nicuşor Constantinescu. Astăzi are loc ultimul termen în dosarul în care baronul de Constanţa este acuzat de abuz în serviciu. Procurorii susţin că Nicuşor Constantinescu ar fi făcut plăţi nelegale de peste 1,2 milioane de lei către Regia de Drumuri şi Poduri din judeţul Constanţa, arată B1 TV.

Procesul baronului de Constanţa Nicuşor Constantinescu a ajuns la final. Acesta este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu plăţi nelegale către Regia de Drumuri şi Poduri din judeţ.

Zi decisivă pentru Nicușor Constantinescu: Baronul află ce pedeapsă cer procurorii în dosarul său

#DIRECT_ONE_xfohiy#

La ultimul anterior, avocaţii au încercat să amâne deznodământul dosarului pe fond solicitând re-audierea martorilor din rechizitoriu. Instanţa a trimis citaţii după citaţii, iar în faţa judecătoarei Anamaria Trancă au compărut, pe parcursul mai multor termene de judecată, de la muncitori zilieri şi simpli săteni la directori şi şefi de instituţii.

Nu de puţine ori, citaţiile se întorceau cu menţiunea că martorul nu mai locuieşte la adresa respectivă. În alte situaţii, martorii au cerut judecătorului să nu mai fie citaţi în procesul lui Nicuşor Constantinescu fie pentru că nu pot da lămuriri relevante în cauză, fie pentru că deja au declarat tot ce ştiau în faţa procurorilor, fie deoarece un drum la Bucureşti le-a pus în pericol locul de muncă.

Procurorii îl acuză pe Nicuşor Constantinescu că, în perioada 14 mai – 11 septembrie 2012, a făcut plăţi nelegale de peste 1,2 milioane de lei către Regia Autonomă Judeţeană Drumuri şi Poduri Constanţa, în cadrul proiectului "Caravana estivală a judeţului Constanţa".

Un exemplu prezentat de procurori în rechizitoriu se referă la faptul că, în urma cercetării la faţa locului, s-a stabilit că pe două parcele din comuna Saraiul, unde se afirma că fuseseră înfiinţate perdele de protecţie, nu existau asemenea lucrări. Pe una dintre aceste parcele au fost identificate urmele unei culturi care "nu vegetase niciodată", iar pe cea de-a doua nu au fost identificate nici măcar urme ale unei asemenea perdele.

În realitate, pomii au fost plantaţi în curtea bisericii din comuna Siliştea de către elevi şi de beneficiarii ajutoarelor sociale, şi nu de angajaţii RAJDP Constanţa, susţin procurorii.