Zi decisivă pentru Liviu Dragnea: Șeful PSD află verdictul în dosarul "Referendumul" (VIDEO)

Zi decisivă pentru Liviu Dragnea: Șeful PSD află verdictul în dosarul "Referendumul" (VIDEO)
foto: B1 TV

Preşedintele PSD Liviu Dragnea află astăzi decizia magistraţilor de la Înalta Curte în dosarul Referendumului. Dragnea este acuzat că ar fi fraudat scrutinul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Acesta a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare, arată B1 TV.

70 de inculpaţi aşteaptă alături de Liviu Dragnea decizia Curţii Supreme în dosarul referendumului. Liderul PSD este acuzat că ar fi coordonat un sistem prin care oamenii erau determinaţi să voteze la scrutinul din 2012 de demitere a lui Traian Băsescu. La ultimul termen, Dragnea le-a spus magistraţilor că este nevinovat şi a cerut achitarea.

Zi decisivă pentru Liviu Dragnea: Șeful PSD află verdictul în dosarul "Referendumul"

#DIRECT_ONE_6fs7ur#

Procurorii DNA au cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să îl trimită după gratii pe Dragnea. Pedeapsa minimă solicitată de DNA este între trei şi cinci ani de închisoare. În cererea procurorilor se arată că liderul PSD ar fi tratat alegătorii ca pe nişte obiecte, iar neprezentarea la vot a fost văzută ca "un moft, nu ca un drept".

Potrivit rechizitoriului Liviu Dragnea, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte.

Liderul PSD a fost condamnat in 2015 la un an de închisoare cu suspendare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`