Zi decisivă în dosarul referendumului: Doi inculpați au recunoscut că au introdus mai multe buletine de vot în urnă. Dragnea: „Nu-i cunosc”
Instanța a respins cererea lui Liviu Dragnea de a restitui dosarul la Direcția Națională Anticorupție.
Astfel, dosarul „Fraudă la referendum”, în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, rămâne la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Judecătorii şi-au motivat pe scurt decizia şi au arătat că nu pot să analizeze probe şi alte chestiuni ce ţin de fondul dosarului la acest moment, pentru că nu se află în etapa procedurală.
Potrivit instanţei, chestiuni referitoare la modul de lucru al procurorului nu se rezolvă în cadrul unui proces penal, ci prin sesizări ulterioare, la alte organe competente
După începerea ședinței, judecătorii i-au întrebat pe toți inculpații din dosar dacă doresc să fie judecați în procedură accelerată, însemnând că își recunosc vinovăția și potrivit legii, li se micșorează limitele pedepsei.
Doi inculpați din dosar, Preduț Marian și Preduț Cristina, unul membru PC și unul PNL, au anunțat instanța, prin intermediul avocaților, că își recunosc vinovăția. Cei doi sunt acuzați că au falsificat semnături și au introdus mai multe buletine de vot în urne.
La ieșirea din sala de judecată, Liviu Dragnea a susținut că nu a auzit niciodată despre cei doi inculpați care și-au recunoscut faptele de corupție.
„Nu știu despre cine este vorba, nu am auzit în viața mea de aceste persoane. Nu există nicio legătură între mine și ceilalți oameni care vin aici. S-or fi sfătuit cu avocații, habar n-am”, a răspuns Dragnea, întrebat cum comentează cel gestul celor doi inculpați.
În cazul lor, instanța va emite o sentință într-un timp foarte scurt.
Curtea Supremă judecă, vineri, un nou termen în dosarul de corupție al vicepremierului Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 2012.
El este acuzat că a creat şi coordonat un sistem integrat de fraudare a voturilor.