Zi de foc pentru salvamontiști: 44 de persoane salvate din zonele montane

Zi de foc pentru salvamontiști: 44 de persoane salvate din zonele montane
Sursa foto: Facebook - Salvamont Maramureș

Zi de foc pentru Salvamontiști. 44 de persoane aflate în pericol au fost salvate doar sâmbătă de pe crestele munților.

În total, Dispeceratul Național Salvamont a primit 25 de apeluri de urgență, prin care se solicita intervenția salvamontiștilor. Cele mai multe apeluri, cinci, au fost înregistrate pentru Salvamont Prahova, urmate de trei apeluri pentru Salvamont Brașov și câte două apeluri pentru Salvamont Săcele, Salvamont Neamț și Salvamont Bihor.

În urma acestor intervenții, 44 de persoane au fost salvate. Dintre acestea, 14 victime au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru a fi transportate la spital. Un caz special a fost preluat de serviciul IML pentru investigații suplimentare.

Pe lângă apelurile de urgență, Salvamont România a mai primit și 33 de apeluri în care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

Salvamontiștii avertizează că pe munte vremea se poate schimba rapid chiar și vara. Este esențial să aveți echipament corespunzător, inclusiv haine adecvate pentru temperaturi mai scăzute, încălțăminte rezistentă și echipament de urgență. Pregătirea corespunzătoare poate face diferența între o excursie plăcută și o situație de urgență.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`