Zeci de percheziții și persoane aduse la audieri, într-un dosar de evaziune fiscală cu mașini second-hand. Prejudiciu de peste 1,35 milioane lei

Zeci de percheziții și persoane aduse la audieri, într-un dosar de evaziune fiscală cu mașini second-hand. Prejudiciu de peste 1,35 milioane lei
Foto simbol: Pixabay

Autoritățile au pus în executare 11 mandate de percheziție domicilară – în București și în județele Ilfov și Giurgiu – și 20 de mandate de aducere – în București și în județele Ilfov, Giurgiu, Constanța, Prahova și Brașov – într-un dosar penal de evaziune fiscală în formă continuată (147 de acte materiale) privind vânzarea de mașini second-hand, informează Poliția Capitalei, joi, într-un comunicat de presă.

Evaziune fiscală cu mașini second-hand

Polițiștii spun că „în fapt, în perioada 2018 – 2020, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 48 de ani, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, în mod repetat, ar fi omis evidențierea în actele contabile a 147 de operațiuni de vânzare a unor autoturisme second-hand, ce ar proveni din achiziții intracomunitare, precum şi veniturile obţinute în urma comercializării, în valoare de peste 8.240.000 de lei”.

Prejudiciul este de peste 1,35 milioane lei.

„Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 1.350.800 de lei. În vederea administrării materialului probator, astăzi, 26 septembrie 2024, au fost puse în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză”, se arată în același comunicat.

Autoritățile fac audieri

Poliția Capitalei a precizat că „persoanele bănuite au fost depistate, urmând a fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun”.

„Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (147 de acte materiale). Actiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei, precum și de sprijinul Inspectoratelor de Poliție Județene Constanța, Brașov și Prahova”, mai notează Poliția Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`