Zeci de percheziții în mai multe județe ale țării. Au fost vizați presupuși traficanți de migranți (VIDEO)

Zeci de percheziții în mai multe județe ale țării. Au fost vizați presupuși traficanți de migranți (VIDEO)
Sursa foto: Captură Video - Poliția Română / YouTube

Luni dimineață au avut loc, în judeţele Arad, Bihor, Brăila, Dolj şi Vrancea, zeci de percheziţii domiciliare la presupuşi traficanţi de migranţi, urmând să fie ridicate pentru audieri 43 de persoane.

Autoritățile au efectuat 35 de percheziții domiciliare

Mai exact, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au efectuat 35 de percheziții domiciliare.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada martie 2023-ianuarie 2024, 30 de persoane, cetățeni români și străini, ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii de beneficii financiare, prin săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți”, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Migranții, racolați din municipiul București și Timișoara

Conform sursei citate, migranții ar fi fost racolați, în principal, din municipiul București și Timișoara, din rândul celor care dețin permise de ședere/vize de muncă.

Aceștia ar fi fost adăpostiți în municipiile Timișoara, Arad și Oradea, până în momentul în care s-ar fi organizat trecerea acestora, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinațiafinală Italia, Austria sau Germania.

„În cauză, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de migranți”, se menționează în comunicat.

La acţiuni participă şi poliţişti din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Timişoara şi Craiova, serviciile de combatere a criminalităţii organizate din Brăila, Vrancea şi Sibiu, poliţişti de frontieră şi jandarmi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`