Zeci de pasionați de kitesurfing români și străini au făcut spectacol pe litoral

Zeci de pasionați de kitesurfing români și străini au făcut spectacol pe litoral
Sursa foto: unsplash

O mulțime de pasionați de kitesurfing români și străini au făcut spectacol la Constanța, unde au zburat peste valuri la 15 metri înălțime.

Kite-surferi renumiți au fost jurații concursului

Participanții au zburat pe valuri, apoi cu parapantele au făcut acrobații în aer. Ei au primit note de la doi cei mai renumiți kite-surferi, Ruben Lenten, care a inventat megaloop-ul, trucul spectaculos al sportului, și Baptiste Bourdoulous, care a sărit până la 35 de metri înălțime, informează știrileprotv.

„Sunt pentru prima data în România, abia aștept să ies să ne dăm pe valuri. Kiter surfing-ul este un sport în continuă dezvoltare, va fi și la Olimpiadă în 2024. Tot mai mulți oameni se apucă de acest sport, femei, copii, este o comunitate foarte frumoasă pe tot globul”, a spus juratul Ruben Lenten.

„Pot să sar foarte sus, să fac niște mișcări, fac asta de la zece ani, îmi place foarte mult. Până la 30, 35 de metri înălțime, dacă vântul suflă cu putere. Am exersat toată viața mea”, a transmis Baptiste Bourdoulos, celălalt jurat.

Cum se acordă notele

Sportivii au primit notele în funcție de înălțimea pe care au atins-o, de stilul săriturii și de acrobațiile făcute, iar codul galben de vânt le-a fost de mare ajutor participanților.
Kite-surfing-ul este un sport care a apărut la sfârșitul anilor ’90 și implică o parapantă și o placă de surf.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`