Zeci de copii au ajuns la spitalele din Capitală, din cauza mușcăturilor de căpușe

Zeci de copii au ajuns la spitalele din Capitală, din cauza mușcăturilor de căpușe

Invasie de căpușe în parcurile din București. Zeci de copii au ajuns la spitaleledin Capitală, weekendul trecut, după ce auluat căpușe. Într-o singură zi,la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală s-au prezentat 58 de copii cu mușcături de căpușă, potrivit antena3.

Cum vin oamenii în contact cu căpusele și ce zone ale corpului preferă aceste insecte

Căpusele sunt extrem de activein lunile mai-iulie. Riscul este crescut in zonele impadurite si pe pajistile din preajma padurilor. Acesteamai pot fi aduse in casa sau gradina de caini sau pisici, care sunt expusi cand alearga prin iarba.

Medicii spun că cele mai multe căpușesunt inofensive si nu necesita tratament medical, însă nu trebuie îndepărtate acasă. Aceste insectepot fi purtatoare de germeni care cauzeaza boli precum Boala Lyme sau febra Rocky Mountain, potrivitreginamaria.ro.

De obicei, muscaturile acestorasunt nedureroase. Ele prefera zonele calde si umede de pe corp șimigreaza de obicei catre zona inghinala, axile si par, undeisi introduccapul sub piele si incepsa se hraneasca cu sange.

Daca se reuseste indepartarea in primele 24 de ore de la muscatura, sansele de a face boala Lyme se reduc considerabil.

Cum ne ferim de căpușe

Iată ce ne recomandă specialiștii, în legătură cu mușcăturile de căpușă:

  • Dupa ce copilul se joaca afara, verifica-i pielea si parul – mai ales pe scalp, dupa ureche, in jurul gatului si sub brate

  • Cand se joaca in zonele cu padure, copilul trebuie sa poarte haine lungi, care sa ii acopere mainile si picioarele si sa aiba sosete
  • Foloseste o solutie contra capuselor (repelenta) cu cel putin 10-30% DEET care ofera protectie copiilor cu varsta mai mare de 2 ani, urmand intocmai instructiunile de folosire
  • Evita zonele cunoscute cu capuse
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:40 - Lupu Rednic, despre postul negru și tradițiile de Paște: „Mă întreabă mulți cum rezist fără să mănânc șase zile. Și mie mi-e o foame de lup, câteodată, dar n-am ce face.”
15:35 - Accident de tramvai în Sectorul 5. Cinci mașini au fost avariate
15:31 - Elena Lasconi: “Nu iau în calcul să demisionez. Voi ajunge în turul 2 și voi fi președintele României. După ce se termină toată nebunia asta, probabil că o să îmi caut dreptatea în justiție” (VIDEO)
15:28 - Bogdan Ivan, despre consecințele taxelor impuse de Trump: „Nu dorim escaladarea acestui conflict, dar vrem o reacție echilibrată dar fermă”(VIDEO)
15:25 - Bolojan, la prezentarea programului prezidențial al lui Crin Antonescu: „De când exercit această funcție am înțeles, din interior, că președintele are nevoie de trei lucruri importante” (VIDEO)
15:09 - Mihai Daraban: Cel mai mare târg de energie verde din România și-a dublat suprafața expozițională, în 2025
14:58 - Ce pensie va primi un român, cu 15 ani vechime în muncă, dacă se pensionează în 2025. Iată calculul complet
14:54 - Mariana Bobaru, nemulțumită de jurizarea la Chefi la cuțite: „Nu se poate așa ceva!”
14:52 - Adriana Bahmuțeanu: „Un necaz nu vine niciodată singur”. Cu ce probleme de sănătate se confruntă aceasta
14:31 - Lasconi: Am văzut mulți loseri. Îl suspectez pe pierzătorul Moșteanu. A pierdut Primăria Pitești și poate există promisiuni de la Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei. Sau poate pe Drulă (VIDEO)